Starea de urgență în Moldova, prelungită pentru a 10-a oară. Efros: Riscurile la adresa securității țării sunt reale
Full Article 2 minutes read

Starea de urgență în Moldova, prelungită pentru a 10-a oară. Efros: Riscurile la adresa securității țării sunt reale

Propunerea Guvernului privind prelungirea stării de urgență cu încă 60 de zile pe întreg teritoriul țării, începând cu 2 octombrie 2023, a fost susținută de 57 deputați, pe 21 septembrie. Este a 10-a oară când în Republica Moldova este prelungită starea de urgență. 

Ministrul Afacerilor Interne Adrian Efros a fost cel care prezentat, la ședința Parlamentului, argumentele Guvernului privind prelungirea stării de urgență.

El a spus că „riscurile la adresa securității Republicii Moldova sunt persistente și reale”.

Forțele armate ruse au intensificat deja atacurile cu rachete de croazieră și dronă asupra infrastructurii energetice din Ucraina, ceea ce poate perturba aprovizionarea cu energie electrică în țara noastră”, a declarat ministrul.

Efros a mai precizat că prin prelungirea stării de urgență autoritățile vor putea să ia măsuri preventive și să consolideze securitatea energetică a țării, precum și să protejeze infrastructura critică.

Deputata comunistă Diana Caraman i-a reproșat ministrului că „nu a prezentat nici un argument de ce starea de urgență trebuie prelungită”.

Alte argumente mai concludente decât atacurile abuzive ale Federației Ruse asupra infrastructurii critice și în iminenta apropiere a hotarelor Republicii Moldova nu pot fi”, a reacționat Efros.

Prelungirea stării de urgență a fost susținută de 57 de deputați, împotrivă a votat un deputat, s-au abținut 4 parlamentari.

***

Ultima dată, starea de urgență din Republica Moldova a fost prelungită cu 60 de zile, începând cu 3 august. În acest sens premierul Dorin Recean a fost la Parlament, pe 31 iulie, și a prezentat imagini video din Ucraina. Pe 2 august 2023, reprezentanții Asociației Promo-LEX menționau că „pentru a 9-a oară a fost propusă și aprobată prelungirea stării de urgență”.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: