Start precomandă noul LEXUS RX – 2023
Full Article 6 minutes read

Start precomandă noul LEXUS RX – 2023

Gama Lexus, așa cum o știam, se schimbă. Japonezii nu renunță la artizani care construiesc interioare ce pot fi catalogate drept artă, ci injectează tot mai multă tehnologie în automobilele sale.

De curând, brandul a dezvăluit a cincea generație a modelului RX, care în curând ajunge și în Moldova. Complet reinventat, automobilul deschide un nou capitol în evoluția SUV-urilor și dictează noi trenduri în lumea auto. La finele lunii martie, în Moldova vor fi disponibile 3 motorizări ale acestui model, cea mai puternică, dezvoltând o putere de 372 de CP.

Pentru ca tu să fii unul dintre primii proprietari ai noului RX, Lexus Chișinău anunță START precomenzi pentru cel mai legendar SUV din istoria automobilistică. Dar până atunci să vedem care sunt noutățile.

UN NOU LIMBAJ AL DESIGNULUI

Designul noului Lexus RX este mult mai dinamic și mai încrezător. Noua generație a crescut în dimensiuni față de vechiul model. Deși măsoară aceeași lungime ca și precedentul – 4890 mm, acum noul RX este mai lat cu 25 de mm. Ampatamentul a avut de câștigat, fiind mai lung cu 60 de mm, iar puntea față și spate au devenit mai late cu 15 și, respectiv, 45 de mm.

Pentru că Lexus a ales platforma GA-K drept bază pentru noul RX, aceasta a permis o reducere a masei cu 90 kg, dar și un centru de greutate coborât cu 15 mm. Grila fusiformă este integrată fabulos în fața mașinii, iar partea din față este completată de faruri LED triple, mai compacte și mult mai elegante. Noul design continuă și în partea din spate, unde avem stopuri LED unite printr-o bandă, alături de noua inscripție Lexus, ce înlocuiește sigla tradițională. Exteriorul este completat cu jante de 21 de inch, sub care se evidențiază frumos etrierele cu inscripția mărcii.

Start precomandă noul LEXUS RX - 2023

NIVELE DE ECHIPARE

La momentul lansării în Moldova, noul Lexus RX va fi disponibil cu trei motorizări, dintre care două sunt electrificate.

Singura versiune pe benzinăRX350 este dotată cu un motor de 2.4 litri, turboaspirat, cuplat cu o transmisie automată cu 8 trepte, care dezvoltă 279 de CP și un cuplu de 430 Nm. Această versiune atinge 100 km/h în 7.6 secunde. Consumul de combustibil pentru ciclul combinat înregistrează 8.8 l/100 km.

Versiunea RX350h, cu un motor hibrid de 2.5 litri, însoțit de o acționare electrică, dezvoltă 250 de CP și atinge 100 km/h în 7,9 secunde. Consumul de combustibil pentru ciclul combinat înregistrează 6.3 – 6.6 l/100 km. Japonezii menționează că eficiența acestei tehnologii hibride a fost îmbunătățită față de modelul actual, generând mai puține emisii poluante și, oferind o alternativă la mecanica tradițională diesel.

În cazul lui RX 500h, lucrurile se schimbă puțin, acesta, fiind proiectat pentru performanță. Fiind cea mai puternică versiune, echipată cu un motor termic turboaspirat de 2.4 litri, acompaniată de un motor electric amplasat pe puntea spate și de încă unul montat între termic și transmisie, RX 500h dezvoltă 372 de CP și accelerează de la 0 la 100 km/h în doar 6,2 secunde. Consumul de combustibil pentru ciclul combinat înregistrează 8.0 – 8.4 l/100 km. Versiunea reprezintă primul hibrid Lexus bazat pe un motor turboaspirat și o tracțiune integrală DIRECT4. Acest nivel de echipare a fost proiectat pentru segmentul clienților preocupați de calitate, distincție și performanțe ridicate.

Start precomandă noul LEXUS RX - 2023

 

NOUTĂȚILE DIN INTERIOR

Japonezii de la Lexus au renunțat la Remote Touch de pe tunelul central, care semăna foarte mult cu touchpad-ul unui laptop. A doua schimbare majoră, de fapt, echivalentă cu o infuzie de tehnologie, comprimată în spatele unui display central tactil, de 14 inch, compatibil cu Apple CarPlay și Android Auto, dezvoltat pe o arhitectură a cărei putere de procesare este de 3,6 ori mai mare față de cea utilizată pe actualul RX. Prezența ecranului curăță interiorul de o parte de butoanele fizice, în vreme ce instrumentarul de bord a fost convertit și el într-un display digital. În plus, sistemul noului model include și Asistentul vocal „Hey, Lexus”, care răspunde la întrebări și instrucțiuni într-un limbaj natural.

Fiind cel mai mare dintre SUV-urile mărcii, noul RX, este generos în cele 4 locuri principale, având scaune electrice în rândul din spate, încălzire și ventilație. Iar pentru confortul vizual și buna dispoziție, în noul RX găsești disponibil un sistem de iluminare ambientală cu 64 de culori la alegere.

La fel, interiorul ne bucură cu numeroase sisteme avansate, printre care: monitorizare panoramică, parcare automată avansată, sistem de pre-coliziune, asistent pentru virarea automată de urgență, cruise control adaptiv, asistent pentru menținerea și schimbarea benzii de rulare, asistent pentru direcția activă, monitorizare șofer și un asistent proactiv la condus.

Start precomandă noul LEXUS RX - 2023

 

CONCEPTUL TAZUNA

Habitaclul noului RX a fost proiectat conform conceptului Tazuna, abordat deja de modelele NX. În limba japoneză, Tazuna înseamnă „frâiele unui cal”. Acest concept asigură controlul direct și intuitiv al mașinii prin poziționarea facilă a comenzilor, iar instrumentarul de bord digital și sistemul multimedia nou, grupează informațiile esențiale în așa fel încât șoferul să le observe cu ușurință.

Așa cum spuneam, Lexus nu renunță la arta cu care maeștrii Takumi construiesc interiorul, pentru că ospitalitatea Omotenashi și confortul sunt unele dintre cele mai importante principii la Lexus.

Start precomandă noul LEXUS RX - 2023

CUM SĂ PLASEZI PRECOMANDA?

Abonează-te la paginile de Instagram și Facebook @lexuschisinau pentru a afla primul când se planifică data lansării noului Lexus RX în Moldova. Iar dacă vrei să fii printre primii norocoși care vor conduce acest SUV premium, plasează acum o precomandă. Vizitează showroom-ul „Lexus Chișinău” pe adresa: mun. Chișinău, bd. Dacia 55/1 sau apelează direct Departamentul Vânzări la numărul: 022 999 421.

În cadrul vizitei sau discuției telefonice, vei beneficia de o consultație oferită de către specialiștii Lexus, vei obține suportul informațional necesar pentru a lua decizia potrivită și vei fi adăugat în lista primilor potențiali clienți ai noului Lexus RX.

Pentru a afla prețurile acestui model, dar și alte caracteristici tehnice, accesează linkul și descoperă toate noutățile.

Lexus RX – creat pentru a fi primul.

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: