Steagurile Rusiei și Ucrainei, interzise la Berlin pe 8 și 9 mai. Interdicția similară din 2022 a nemulțumit Kievul
Full Article 1 minutes read

Steagurile Rusiei și Ucrainei, interzise la Berlin pe 8 și 9 mai. Interdicția similară din 2022 a nemulțumit Kievul

La Berlin a fost interzisă din nou afișarea steagurilor rusești și ucrainene pe 8 și 9 mai. O asemenea decizie a fost luată și în 2022. 

Autoritățile de la Berlin au decis să interzică afișarea steagurilor rusești și ucrainene în cadrul evenimentelor comemorative, precum și purtarea panglicii „Sf. Gheorghe”, a uniformei militare sau a elementelor sale individuale, dar și interpretarea cântecelor militare, scrie BBC.

Interdicția va fi aplicată în vecinătatea celor trei memoriale principale de război, situate în capitala Germaniei – Treptow, Tiergarten și Schonholzer Heide. 

Amintim că și în 2022, autoritățile de la Berlin au interzis afișarea steagurilor rusești și ucrainene în locurile memoriale din Al Doilea Război Mondial, în timpul evenimentelor care marchează aniversarea sfârșitului războiului.

Ambasadorul ucrainean în Germania Andrei Melnik și-a exprimat indignarea față de interdicție. „Suntem șocați că poliția din Berlin a interzis steaguri care au legătură cu Ucraina pe 8 și 9 mai”, a spus el. „Aceasta este o palmă dată Ucrainei și poporului ucrainean”, a adăugat el.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: