Un deputat PAS îl acuză pe procurorul general că ar refuza să acționeze în limitele legii. Reacția Procuraturii (UPDATE)
Full Article 3 minutes read

Un deputat PAS îl acuză pe procurorul general că ar refuza să acționeze în limitele legii. Reacția Procuraturii (UPDATE)

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) Dumitru Alaiba îl acuză pe procurorul general Alexandr Stoianoglo că ar proteja interesele omului de afaceri Veaceslav Platon. Parlamentarul s-a arătat nemulțumit de răspunsul pe care l-a primit din partea Procuraturii Generale (PG) la sesizarea privind acțiunile judecătoarei Olesea Țurcan. Acesta a publicat documentul pe pagina sa de Facebook.

Alaiba a calificat drept „refuz de a acționa în limitele legii” răspunsul Procuraturii Generale, potrivit căruia, „nu există temeiuri rezonabile de a presupune că a fost comisă vreo infracțiune”.

„Criza de la Moldasig a erupt din cauza faptului că o judecătoare pe nume Olesea Țurcan a pronunțat o hotărâre de judecată vădit ilegală. Am cerut domnului Stoianoglo un lucru simplu și clar – în calitatea sa de membru din oficiu al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), să inițieze procedura de disciplinare a judecătoarei în cauză. Răspunsul este o lecție teoretică”, a scris deputatul PAS.

Parlamentarul dă de înțeles că răspunsul oferit de PG nu înseamnă decât un refuz. Deputatul PAS îl acuză pe Stoianoglo că l-ar proteja pe Platon.

„Repet – judecătoarea Olesea Țurcan a pronunțat o hotărâre vădit ilegală, iar Veaceslav Platon este beneficiarul acestei hotărâri. Flutură cu ea că ar fi proprietar legitim. Pătrunde abuziv în instituții de stat, bruscând paza. Concluzia care se impune de la sine – Stoianoglo protejează interesele lui Platon. Greșesc? Acțiunile, nu scrisorile cu scuze în loc de rezultate, să o demonstreze”, a conchis Alaiba.

Am solicitat un comentariu de la reprezentanții Procuraturii Generale privind aceste acuzații. Maria Vieru, purtătoarea de cuvânt a instituției a declarat că: „Procuratura nu va răspunde la acuzațiile deplasate și la campaniile manipulatorii și toxice lansate împotriva instituției”.

Criza de la Moldasig a erupt din cauza faptului că o judecătoare pe nume Olesea Țurcan a pronunțat o hotărâre de…

Publicată de Dumitru Alaiba pe Vineri, 11 decembrie 2020

Amintim că, pe 19 noiembrie, Dumitru Alaiba a anunțat public că a expediat o sesizare la Procuratura Generală, prin intermediul căreia a denunțat faptul că judecătoarea Olesea Țurcan ar fi emis cu bună știință o încheiere care ar contravine legii. Datorită acestei decizii, omul de afaceri Veaceslav Platon ar fi ajuns să controleze 65% din acțiunile companiei Moldasig (în valoare de peste 45 mln de lei).

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: