Studenții din Moldova pot beneficia de o bursă de studii în Japonia. Ce condiții trebuie să întrunească
Full Article 2 minutes read

Studenții din Moldova pot beneficia de o bursă de studii în Japonia. Ce condiții trebuie să întrunească

Studenții din Republica Moldova pot beneficia de o bursă de studii în Japonia, aplicând la programul de bursă a Guvernului Japoniei, pentru anul 2024. Dosarele pot fi depuse la Ambasada Japoniei în Republica Moldova, fizic, până pe 15 februarie 2024, scrie IPN.

Potrivit regulamentului, solicitanții trebuie să fie studenți la universități străine (non-japoneze) la momentul sosirii în Japonia, să se specializeze în domenii legate de limba japoneză și/sau de cultura japoneză. Prin urmare, cei care se specializează în alte domenii de studiu decât limba și cultura japoneză și urmează studii complementare în Japonia (cum ar fi ingineria, economia, științele agricole, arhitectura și arta) nu sunt eligibili. Solicitanții trebuie să aibă abilități lingvistice în limba japoneză suficiente pentru a primi educație la o universitate japoneză din Japonia.

În principiu, solicitanții trebuie să fie născuți între 2 aprilie 1994 și 1 aprilie 2006. Circumstanțe personale (situația financiară, circumstanțe familiale, starea de sănătate, circumstanțe legate de universitatea sau locul de muncă al solicitantului etc.) nu vor fi luate în considerare pentru excepții.

Potrivit unui comunicat de presă al Ambasadei Japoniei în Republica Moldova, nu vor fi acceptate cererile de participare la program trimise pe e-mail. Dosarele, care vor conține formularele de cerere împreună cu un certificat de sănătate și o scrisoare de recomandare vor fi depuse pe adresa: Ambasada Japoniei în Moldova, Centrul Național de Afaceri 5F, B-dul Stefan cel Mare, 73/1, Chișinău, MD-2001 (Cerere pentru bursa MEXT).

Ambasada Japoniei în Republica Moldova va examina toate documentele de aplicare și apoi îi va invita pe solicitanții care trec examinarea documentelor să susțină un examen scris. Examenul scris este planificat a avea loc pe 28 februarie 2024 și interviul pe 1 martie 2024.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: