SUA și Japonia își vor uni forțele pentru a crea un sistem care să intercepteze rachetele hipersonice ale Rusiei, Chinei și Coreei de Nord
Full Article 1 minutes read

SUA și Japonia își vor uni forțele pentru a crea un sistem care să intercepteze rachetele hipersonice ale Rusiei, Chinei și Coreei de Nord

Japonia şi SUA intenţionează să dezvolte în comun un nou sistem antirachetă destinat să intercepteze rachetele hipersonice dezvoltate de China, Rusia şi Coreea de Nord. Informația a fost raportată, pe 13 august, de publicaţia niponă Yomiuri Shimbun.

Potrivit sursei citate, un acord privind crearea noului sistem antirachetă ar urma să fie semnat cu prilejul întâlnirii prevăzute pentru 18 august, în SUA, dintre preşedintele american Joe Biden şi premierul nipon Fumio Kishida.

Biden şi Kishida se vor întâlni în marja summitului trilateral la care participă de asemenea preşedintele sud-coreean Yoon Suk Yeol de la Camp David, Maryland.

Noul acord, care a mai fost discutat în ianuarie de secretarul de stat american Antony Blinken şi al apărării Lloyd Austin cu omologii lor japonezi, Yoshimasa Hayashi şi Yasukazu Hamada, ar fi al doilea de acest fel în tehnologia antirachetă.

Washington şi Tokyo au dezvoltat un sistem de rachete cu rază lungă de acţiune vizând interceptarea proiectilelor în spaţiu, desfăşurat de Japonia pe nave între coastele sale şi Peninsula coreeană, ca mijloc de apărare împotriva rachetelor nord-coreene.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: