Summitul global pentru pace, propus de Zelenski, se va desfășura la sediul ONU
Full Article 40 second read

Summitul global pentru pace, propus de Zelenski, se va desfășura la sediul ONU

Summitul global pentru pace, propus de președintele Ucrainei Vladimir Zelenski, este programat pentru 24 februarie, aniversarea invaziei Rusiei în Ucraina. Informațiile au fost făcute publice de către Ambasadorul ucrainean în Turcia, Vasilii Bodnar, informează Meduza.

Potrivit diplomatului, summitul este planificat să aibă loc la sediul ONU din New York. El a subliniat că Ucraina este pregătită pentru pace și că președintele Vladimir Zelenski a formulat anterior propuneri pentru realizarea acesteia.

Zelensky și-a anunțat dorința de a organiza un „summit pentru pace” în decembrie. În același timp, la începutul lunii ianuarie, ONU însă a declarat la început de an că „în această perioadă” nu se ocupă de pregătirea evenimentului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: