„Sunt căutate soluții optime”. APP anunță că prețurile la călătoriile cu trenul ar putea crește
Full Article 2 minutes read

„Sunt căutate soluții optime”. APP anunță că prețurile la călătoriile cu trenul ar putea crește

Prețul la biletele de călătorie cu trenul ar putea crește în Republica Moldova. Într-un comunicat de presă publicat pe 17 mai, Agenția Proprietății Publice (APP) a argumentat că, din cauza pandemiei de coronavirus, veniturile întreprinderii Calea Ferată a Moldovei (CFM) au scăzut dramatic. În prezent, sunt căutate soluții pentru ca întreprinderea să scape de datoriile acumulate, anticipându-se inclusiv posibilitatea de majorare a tarifelor pentru călătorii.

APP susține că lipsa transporturilor internaționale a influențat negativ asupra veniturilor din traficul de călători, în 2020 fiind de 23,9 mln. lei față de 157,1 mil. lei obținute în anul 2019. Din activitatea de transport de călători, anul trecut,  CFM a suportat pierderi în sumă de 114,5 mil. lei.

„Actualmente, se întreprind acțiuni de diminuare a cheltuielilor și identificare a surselor alternative de venit în scopul stingerii datoriilor acumulate. Anticipând posibilitatea de majorare a tarifelor pentru călătorii, se pune accent pe înăsprirea controlului achitării serviciilor respective și sunt căutate soluții optime pentru subvenționarea transportului de călători”, se arată în comunicatul APP.

***

Unii angajați CFM nu și-au mai primit salariile de 6 luni. Pe 10 mai, peste 200 de angajați au anunțat grevă. Cursele Ungheni – Bălți și Bălți – Ocnița au fost sistate timp de o zi. Cifra datoriilor întreprinderii, enunțată inclusiv în cadrul ședinței Consiliului Suprem de Securitate, e de 837 de milioane de lei, dintre care 164 de milioane sunt restanțele la salarii.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: