„Sunt peste 500 de persoane”. Reacția președinției după ce Dodon a dezvăluit numele moldovencei infectate cu COVID-19
Full Article 1 minutes read

„Sunt peste 500 de persoane”. Reacția președinției după ce Dodon a dezvăluit numele moldovencei infectate cu COVID-19

În cadrul conferinței de presă de luni, 9 martie, președintele Igor Dodon a dezvăluit numele pacientei revenite din Italia, care este infectată cu COVID-19. Într-un răspuns adresat NM, instituția prezidențială ne-a comunicat că sunt peste 500 de persoane cu astfel de nume.

„*** și *** sunt peste 500 de persoane. Alte date personale președintele n-a comunicat”, se arătă într-un răspuns al președinției.

Contactată de NM, avocata Nicoleta Hriplivîi a explicat că șeful statului nu avea dreptul să divulge datele personale ale paciente infectate cu COVID-19. Potrivit acesteia, președintele a încălcat nu numai legea privind datele personale, dar și pe cea privind drepturile și obligațiile pacientului.

Amintim că o moldoveancă de 48 de a ajuns sâmbătă, 7 martie, la Chișinău, cu o un avion din Italia. Aceasta era în stare gravă și a fost diagnosticată cu COVID-19, fiind internată inițial în Spitalul de boli infecțioase „Toma Ciorbă”, iar ulterior, transferată la Spitalul Republican din capitală.

În prezent, potrivit directorului Spitalului Republican, starea pacientei este în dinamică pozitivă, iar medicii sunt optimiști, privind șansele acesteia de vindecare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: