Suporterii sârbi, indignați că nu sunt lăsați să părăsească Aeroportul din Chișinău. Precizările Poliției de Frontieră
Full Article 3 minutes read

Suporterii sârbi, indignați că nu sunt lăsați să părăsească Aeroportul din Chișinău. Precizările Poliției de Frontieră

Mai multe persoane din Serbia, care intenționau să ajungă în Republica Moldova pentru meciul Sheriff-Partizan, planificat pentru 16 februarie la stadionul Zimbru din Chișinău, au primit refuz de intrare în țară. Informația a fost confirmată pentru NM de către comisarul Raisa Novițchi, reprezentanta Poliției de Frontieră. Aceasta a precizat că persoanele respective „nu întruneau condițiile” necesare.

Pe pagina de Facebook a echipei sârbe Partizan au fost publicate mai multe fotografii și înregistrări video din Aeroportul internațional Chișinău. Suporterii sârbi consideră că le-a fost interzisă nejustificat intrarea în Republica Moldova. Cel puțin 12 dintre ei s-au pomenit într-o astfel de situație. Microbiștii susțin că intenționau să asiste la meciul dintre Sheriff și Partizan, care va avea loc pe 16 februarie.

După ce am petrecut toată noaptea încercând să rezolvăm situația, o parte din fani au plecat din Moldova cu primul zbor de dimineață cumpărând bilete din proprii bani și la prețuri mari. În jurul orei 2 noaptea, tuturor li s-a dat interdicție oficială de intrare, așa că s-a decis să nu mai așteptăm ajutor. A doua parte a fanilor va din Moldova după ora 14:00 cu zborul spre București, tot pe cheltuiala proprie!”, se arată în cel mai recent mesaj.

Contactată de NM, Raisa Novițchi, purtătoarea de cuvânt a Poliției de Frontieră a precizat că în ultimele 24 de ore nu au fost reținuți cetățeni străini pe Aeroportul Internațional Chișinău. Totuși, mai mulți dintre ei nu au fost lăsați să intre în țară.

Mai mulți cetățeni străini au primit refuz de intrare în Republica Moldova, pe motiv că nu întruneau condițiile pentru autorizarea trecerii frontierei de stat. Persoanele nu și-au putut justifica scopul călătoriei în Republica Moldova, neavând documentele necesare în acest sens”, a precizat Novițchi.

***

Amintim că președinta Republicii Moldova Maia Sandu a vorbit în cadrul unui briefing despre planificarea unor acțiuni care presupun organizarea mai multor activități subversive. Șefa statului a mai spus că „planul pentru perioada următoare presupune diversiuni cu implicarea unor diversioniști cu pregătire militară, camuflați în civil, care să întreprindă acțiuni violente, atac asupra unor edificii ale statului și luare de ostatici”.

Materialele conțin instrucțiuni despre regulile de intrare în Republica Moldova pentru cetățeni ai Federației Ruse, Republicii Belarus, Serbiei și Muntenegru. Vă asigur că instituțiile statului lucrează la prevenirea acestor provocări”, a adăugat șefa statului.

Inițial, despre planul de destabilizare a Republicii Moldova a vorbit președintele Ucrainei Vladimir Zelenski, fapt despre care a informat-o pe Maia Sandu. Ulterior, Serviciul de Informații și Securitate al Republicii Moldova a confirmat recepționarea informațiilor respective de la partenerii ucraineni. Moscova a negat categoric acuzațiile și a dat asigurări că nu are astfel de planuri și a acuzat Kievul că ar urmări „o confruntare dură cu Rusia”, în care să implice Chișinăul.

Deputatul PAS Andrian Cheptonar a declarat pe 13 februarie că mai mulți diversioniști din Serbia urmau să ajungă în Republica Moldova cu pretextul desfășurării unui meci de fotbal de la Chișinău.

Ministrul Afacerilor Externe Ivica Dačić a cerut explicații din partea Chișinăului cu privire la cetățenii sârbi implicați în astfel de planuri.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: