Suspectul în cazul alertei cu bomba la Curtea de Apel, reținut. Mărturiile bărbatului (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Suspectul în cazul alertei cu bomba la Curtea de Apel, reținut. Mărturiile bărbatului (VIDEO)

Oamenii legii au identificat și reținut bărbatul care la data de 9 noiembrie, a efectuat apelul la serviciul unic 112 și a comunicat că în incinta Curții de Apel Chișinău situată pe str. Teilor din sec. Botanica, este amplasat un obiect explozibil.

Individul s-a dovedit a fi în vârstă de 44 de ani, originar dintr-o localitate din raionul Strășeni, anterior judecat pentru comiterea unui furt.

În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina, comunicând că în timp ce se afla în incinta Curții de Apel și aștepta să înceapă ședința de judecată într-un dosar în care este vizat, s-a apropiat de telefonul ce se află în holul clădirii și a efectuat apelul fals la serviciul unic 112. Totodată bărbatul a mai comunicat polițiștilor că a făcut o glumă neștiind care pot fi consecințele și că sunt implicate toate serviciile specializate.

Pe cazul dat, a fost inițiată o cauză penală, care conform legislației în vigoare se pedepsește cu amendă în mărime de la 27 500 la 42 500 lei  sau muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.

Amintim că alerta cu bombă la Curtea de Apel Chișinău a avut loc pe 9 noiembrie la ora 13:45. Un bărbat a anunțat poliția că în incinta clădirii amplasată pe str. Teilor, se află un obiect explozibil.

Menționăm că o alertă falsă cu bombă costă bugetul de stat 30 de mii de lei, dar cheltuielile pot ajunge până la 100 mii, în cazul unor locaţii precum gara sau aeroportul, unde întreaga activitate este dată peste cap pentru câteva ore.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: