UPDATE Talibanii au intrat în Kabul. Ministrul de Interne a anunțat că va exista „un transfer pașnic al puterii”
Full Article 2 minutes read

UPDATE Talibanii au intrat în Kabul. Ministrul de Interne a anunțat că va exista „un transfer pașnic al puterii”

UPDATE: O delegație a talibanilor a început negocierile cu guvernul afgan la palatul prezidențial de la Kabul, relatează Digi24 cu referire la Al Arabiya. Tot Al Arabiya susține că președintele Ashraf Ghani va abdica în orele următoare, citând unele surse.

Știrea inițială

Talibanii au intrat în Kabul, ultimul oraș important care rămăsese sub controlul forțelor guvernamentale afgane, informează Digi24 cu referire la BBC și Reuters.

Un mesaj postat pe contul de Twitter al președintelui Ashraf Ghani încearcă să calmeze oamenii.

„Au fost focuri de armă sporadice în Kabul. Kabulul nu a fost atacat. Forțele de securitate și apărare a țării cooperează cu partenerii internaționali să asigure securitatea orașului, situația este sub control”, se arată în mesaj, potrivit BBC.

Sursa citată mai notează că președintele Afganistanului ține consultări de urgență cu trimisul special al Statelor Unite, Zalmay Khalilzad, și cu alți înalți oficiali NATO.

O sursă din partea talibanilor „a spus că liderii lor le cer oamenilor să fie calmi, pentru că vin cu un mesaj de pace”, a declarat Charlotte Bellis, corespondent Al Jazeera la Kabul.

Totodată, personalul ambasadei SUA de la Kabul este evacuat cu elicopterul, scrie Reuters.

Ministrul de Interne al Afganistanului a anunțat că va exista „un transfer pașnic al puterii”, notează Agerpres. „Afganii nu trebuie să se îngrijoreze (…) Nu va exista un atac asupra oraşului (Kabul). Şi va fi un transfer paşnic al puterii către un guvern de tranziţie’”, a declarat Abdul Sattar Mirzakwal într-un mesaj video.

Menționăm că violențele s-au intensificat după ce SUA, dar și alte forțe internaționale au început să-și retragă trupele din Afganistan.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: