Talibanii le-au interzis bărbaților din Afganistan să-și radă barba
Full Article 2 minutes read

Talibanii le-au interzis bărbaților din Afganistan să-și radă barba

Talibanii care au preluat controlul asupra Afganistanului le-au interzis bărbaților să se radă și să pornească muzica în frizerii.  Potrivit agenției ТАСС, anterior, presa locală a anunțat că în toată țară se închid saloanele de frumusețe pentru bărbați și barber shopurile. 

„Bărbieritul și muzica în frizerii și în băile publice sunt strict interzise. Dacă se va dovedi că într-un salon sau baie publică cineva s-a ras sau a pornit muzica, vinovații vor fi pedepsiți în conformitate cu legea Sharia și nu vor avea dreptul să se plângă”, au anunțat reprezentanții Departamentului „Virtute și Viciu” din Afganistan.

Anterior, mișcarea „Taliban” a anunțat că va interzice muzica în locurile publice, întrucât nu ar corespunde Coranului.

Unul dintre fondatorii grupării, mollahul Nooruddin Turabi, a declarat că intenționează să revină la practicile execuțiilor publice și a pedepselor fizice, inclusiv tăierea extremităților.

„Tăierea mâinilor este necesară pentru asigurarea securității”, a declarat Turabi și a menționat că guvernul încă discută despre reintroducerea acestor tip de pedepse.

La mijlocul lunii septembrie, talibanii le-au interzis fetițelor să meargă la școală – din clasa a 6-a până în a 12-a. Băieții au permisiunea de a-și continua studiile.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: