Tauber mai rămâne în penitenciar. Ședința privind recursul avocaților, amânată din cauza procurorilor?
Full Article 2 minutes read

Tauber mai rămâne în penitenciar. Ședința privind recursul avocaților, amânată din cauza procurorilor?

Deputata și vicepreședinta Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, rămâne în arest în Penitenciarul Nr.13. Se întâmplă după ce magistrații Curții de Apel Chișinău au amânat ședința de judecată programată pentru astăzi, 28 iulie, în cadrul căreia urmau să decidă dacă dau sau nu curs cererii avocaților lui Tauber, care au solicitat anularea măsurii preventive. Informația a fost confirmată pentru NM de avocatul Marinei Tauber, Iulian Balan.

Potrivit lui Iulian Balan, ședința de judecată a fost amânată pentru luni, 1 august, ora 13:00. De vină ar fi, spune Balan, procurorii, care nu au trimis solicitarea la Procuratură, așa încât Tauber să poată fi escortată la Curtea de Apel pentru a se prezenta la ședință.

De menționat că Curtea de Apel Chișinău urma să examineze astăzi recursul depus de avocații deputatei Partidului „ȘOR”, Marina Tauber, privind anularea măsurii de arest preventiv, în Penitenciarul nr. 13. Ședința s-a desfășurat pe fundalul unei manifestații, cu participarea, inclusiv, a deputaților fracțiunii parlamentare a Partidului „ȘOR”, care au părăsit plenul Parlamentului pentru a o susține pe Marina Tauber.

Amintim că  Marina Tauber, a fost reținută pe 21 iulie, după ce parlamentarii au lipsit-o de imunitate parlamentară. Parlamentara este acuzată de falsificarea raportului privind gestiunea financiară a partidului pentru semestrul I al anului 2022, în intenția de a ascunde volumul mijloacelor financiare acumulate și volumul mijloacelor utilizate. Potrivit cererii de ridicare a imunității, Tauber este acuzată, de asemenea, că ar fi acceptat cu bună știință finanțarea Partidului Politic „Șor” din partea unui grup criminal organizat.

Deputata pledează nevinovată.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: