Taxare electronică în autobuzele și troleibuzele din capitală. Anunțul primarului Ion Ceban
Full Article 2 minutes read

Taxare electronică în autobuzele și troleibuzele din capitală. Anunțul primarului Ion Ceban

În transportul public municipal începe implementarea proiectului pilot privind sistemul de taxare electronică. Anunțul a fost făcut de către primarul Ion Ceban, pe 5 ianuarie. Edilul nu a precizat când anume va începe testarea, însă a menționat că toate costurile vor fi acoperite de companiile MasterCard şi VISA.

Potrivit edilului, testarea va începe „în timpul apropiat” şi va fi efectuată de către companiile MasterCard şi VISA care vor suporta toate cheltuielile.

„Am semnat două memorandumuri separate cu conducerea fiecărei companii pentru a putea începe conlucrarea cu întreprinderile municipale de transport public”, a anunțat Ion Ceban pe pagina sa de Facebook.

Direcţia generală transport public şi căi de comunicaţii, Î.M. „Regia Transport Electric Chișinău” și Î.M. „Parcul Urban de Autobuze”, vor încheia contracte cu operatorii prestatori de servicii de taxare electronică, vor testa proiectul-pilot pe câte una sau două rute de troleibuz și tot atâtea rute de autobuz.

Iniţial, 2-3 luni sistemul de taxare electronică va fi implementat: va fi instalat echipamentul electronic, vor fi instruiţi angajaţii întreprinderilor municipale de transport, se vor desfășura campanii de informare. Ulterior, acest sistem va fi pilotat pentru o perioadă de până la 6 luni.

Ion Ceban a dat asigurări că cele două companii – MasterCard şi VISA, care vor implementa proiectul pilot, nu vor fi favorizate în cadrul licitaţiilor care vor fi organizate ulterior pentru implementarea sistemului de profil în transportul public din municipiu.

Proiectul privind implementarea sistemului de taxare electronică în transportul public municipal va fi implementat în bază de parteneriat public-privat

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: