Temperaturile extreme au făcut 360 de victime în Spania, timp de 5 zile
Full Article 1 minutes read

Temperaturile extreme au făcut 360 de victime în Spania, timp de 5 zile

În Spania, 360 de persoane au murit din cauza căldurii extreme între 10 și 15 iulie. Potrivit Institutului Spaniol de Sănătate Carlos III, vârful deceselor din cauza căldurii a avut loc pe 15 iulie, când au murit 123 de persoane, scrie NM cu referire la postul spaniol PTVE.

„Conform statisticilor culese între 10 și 15 iulie, 360 de persoane au murit din cauza temperaturilor ridicate care au fost observate în Spania în ultima săptămână, în timp ce vârful deceselor, de 123 de persoane, a avut loc vineri”, a informat presa spaniolă, adăugând că în unele regiuni temperatura aerului în timpul zilei ajunge la +45°С.

PTVE notează că actualul val de căldură este al doilea din Spania în această vară. Potrivit sursei, alte 829 de persoane și-au pierdut viața în iunie, când țara a fost acoperită de primul val de vreme caniculară, care a durat opt ​​zile.

Institutul Spaniol de Sănătate a recomandat cetățenilor să bea multă apă pe vreme caldă sau să stea cât mai mult posibil într-o cameră răcoroasă, umbrită sau cu aer condiționat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: