Temperaturile extreme au făcut 360 de victime în Spania, timp de 5 zile
Full Article 1 minutes read

Temperaturile extreme au făcut 360 de victime în Spania, timp de 5 zile

În Spania, 360 de persoane au murit din cauza căldurii extreme între 10 și 15 iulie. Potrivit Institutului Spaniol de Sănătate Carlos III, vârful deceselor din cauza căldurii a avut loc pe 15 iulie, când au murit 123 de persoane, scrie NM cu referire la postul spaniol PTVE.

„Conform statisticilor culese între 10 și 15 iulie, 360 de persoane au murit din cauza temperaturilor ridicate care au fost observate în Spania în ultima săptămână, în timp ce vârful deceselor, de 123 de persoane, a avut loc vineri”, a informat presa spaniolă, adăugând că în unele regiuni temperatura aerului în timpul zilei ajunge la +45°С.

PTVE notează că actualul val de căldură este al doilea din Spania în această vară. Potrivit sursei, alte 829 de persoane și-au pierdut viața în iunie, când țara a fost acoperită de primul val de vreme caniculară, care a durat opt ​​zile.

Institutul Spaniol de Sănătate a recomandat cetățenilor să bea multă apă pe vreme caldă sau să stea cât mai mult posibil într-o cameră răcoroasă, umbrită sau cu aer condiționat.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: