Tiraspolul, indignat că reprezentanții Chișinăului „refuză” o întrevedere planificată anterior. Precizările Biroului Politici de Reintegrare
Full Article 2 minutes read

Tiraspolul, indignat că reprezentanții Chișinăului „refuză” o întrevedere planificată anterior. Precizările Biroului Politici de Reintegrare

Instituția de la Tiraspol responsabilă de „relații externe” comunică „despre refuzul părții moldovenești de a avea întâlnirea planificată anterior a reprezentanților pe probleme politice”. Tiraspolul spune că „pasivitatea Chișinăului” nu contribuie la normalizarea procesului de negocieri. De cealaltă parte, pentru NM, Biroul Politici de Reintegrare a menționat că întrevederea a fost amânată „pentru o perioadă mai târzie”. 

Reprezentanții Tiraspolului susțin că au fost informați de Chișinău că întrevederea planificată anterior a reprezentanților pe probleme politice nu va avea loc.

„Ministerul de Externe a primit astăzi o sesizare de la partea moldovenească cu privire la anularea întâlnirii, programate anterior, a reprezentanților pe probleme politice în perioada propusă de Chișinău”, comunică instituția de la Tiraspol responsabilă de „relații externe”.

Tiraspolul mai spune că partea moldovenească a solicitat o amânare a ședinței. „O astfel de pasivitate a reprezentanților Republicii Moldova nu contribuie la normalizarea procesului de negocieri stagnant și împiedică rezolvarea rapidă a unei game largi de probleme”, susține Tiraspolul.

Cei din urmă au mai menționat că ultima întâlnire a reprezentanților de la Tiraspol și Chișinău pe probleme politice a avut loc pe 6 aprilie curent.

Pentru NM, reprezentanții Biroului Politici de Reintegrare au spus că întrevederea de lucru a reprezentanților politici din partea Chișinăului și Tiraspolului a fost amânată „pentru o perioadă mai târzie reieșind din modificările recent intervenite pe agenda de lucru”.

Reprezentanții Chișinăului mai spun că data și ora pentru organizarea ședinței menționate supra urmează a fi comunicată adițional.

Amintim că, pe 28 aprilie, la Varnița, s-a desfășurat o întrevedere dintre delegația Chișinăului și cea a Tiraspolului. Discuțiile au avut loc pe fundalul escaladării fără precedent în ultimii 30 de ani a tensiunilor din regiunea transnistreană. Pe 30 aprilie curent, Nicolai Țveatcov, director-adjunct al Biroului Politici de Reintegrare, a sugerat că pozițiile Chișinăului și Tiraspolului s-au apropiat, pe fundalul pericolelor emanate de războiul dus de Rusia în Ucraina.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: