Tiraspolul prelungește starea de urgență economică: „E necesar pentru stabilizarea situației”

În regiunea transnistreană a fost prelungită starea de urgență economică cu încă 30 de zile. Decizia a fost aprobată pe 9 aprilie de către organul legislativ al regiunii nerecunoscute, sub semnătura liderului acesteia, Vadim Krasnoselski. Starea de urgență economică va fi valabilă până pe 9 mai.

Măsura a fost prelungită pentru încă o lună din cauza crizei energetice cauzate de reducerea livrărilor de gaz. „Prelungirea regimului special este necesară pentru stabilizarea situației socio-economice interne”, au declarat așa-zisele autorități locale.

Amintim că în regiunea transnistreană a fost instituită starea de urgență economică pe 11 decembrie 2024. Krasnoselski a explicat necesitatea introducerii acestei măsuri prin „riscul întreruperii livrărilor de gaz din Rusia”, lucru care s-a întâmplat la 1 ianuarie 2025.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Captură foto

Susține PAS poziția Anastasiei Nichita în privința moldovenilor anti-UE? Grosu: „Este o opinie”

Președintele Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Igor Grosu, a comentat declarațiile Anastasiei Nichita, campioana care a aderat recent la PAS, în care aceasta a sugerat retragerea pașapoartelor românești moldovenilor care au votat împotriva integrării europene. Grosu a menționat că „fiecare are dreptul la opinie”, iar cazul cetățenilor care au pașapoarte românești, dar manifestă comportament „anti-român” este „un subiect de gândit” pentru autoritățile din România.

„Este o opinie. Atunci toți eram în febra evenimentelor. Fiecare are dreptul la opinie”, a declarat Grosu în raport cu postarea Anastasiei Nichita, care a stârnit critici în rândul internauților.

Întrebat de NewsMaker dacă PAS împărtășește această poziție, Igor Grosu a declarat că „nu trebuie să disconsiderăm dreptul cetățenilor de a avea cetățenia altui stat”.

„Probabil trebuie să fim atenți atunci când cetățenii, de exemplu cetățenii R. Moldova, care au cetățenia României, dar se comportă prin tot ce fac ei atât de anti-români și românofobi. Da, acesta e un subiect de gândit pentru autoritățile române, pentru că nu poți să parazitezi pe cetățenia română, să beneficiezi fie de indemnizație pentru copii, fie de posibilitatea să studiezi în universități, în licee, să călătorești în UE, să beneficiezi de dreptul la muncă în țările UE și, în același timp, să fii, prin ce spui, prin ce faci, împotriva statului român. Dar este la latitudinea statului român să analizeze”, a subliniat președintele Parlamentului.

Amintim că multipla campioană europeană și mondială la lupte, Anastasia Nichita a anunțat oficial, pe 7 iulie, că intră în politică pe listele Partidului Acțiune și Solidaritate. După anunțul făcut, sportiva a devenit ținta unui val de critici pe rețelele sociale.

Internauții au reacționat, în special, la o postare a sportivei în care aceasta a sugerat retragerea pașapoartelor românești celor care au votat împotriva integrării europene, precum și deportarea moldovenilor din diaspora care au exprimat aceeași opțiune. Mesajul, considerat de unii o încălcare a principiilor democratice, a fost apreciat ca fiind inacceptabil pentru un viitor parlamentar.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: