„Ne abținem de la această decizie”. Subiectul prelungirii vacanțelor, discutat la ședința Comisiei extraordinare de sănătate publică
Full Article 2 minutes read

„Ne abținem de la această decizie”. Subiectul prelungirii vacanțelor, discutat la ședința Comisiei extraordinare de sănătate publică

La ședința Comisiei extraordinare de sănătate publică s-a propus ca toate școlile din Republica Moldova să intre în vacanță, începând de miercuri, 11 martie și până duminică, 15 martie. Totuși, o decizie în acest sens nu a fost luată, întrucât se consideră că aceasta ar fi prematură.

Directorul Agenției Naționale de Sănătate Publică a declarat că „trebuie să ne abținem de la această decizie”. De aceeași părere a fost și ministrul Educației, Corneliu Popovici. Acesta a mai spus că „la școală elevii se află sub o supraveghere mai strictă decât la domiciliu”. Pe de altă parte, ministrul de Externe, Aureliu Ciocoi s-a pronunțat în favoarea unei astfel de decizii.

Într-un final, premierul Ion Chicu a declarat că „se conturează ideea că ne abținem de la această decizie”.

„Asta nu înseamnă că noi mâine nu vom lua o decizie de acest gen. Deci nu anunțăm vacanța. În caz de necesitate, discutăm și luăm decizia”, a mai spus prim-ministrul.

Menționăm că toate unitățile de învățământ din România vor fi închise, începând de miercuri. Anunțul a fost făcut de către premierul Ludovic Orban, care a precizat că măsura este luată pentru o perioadă de 11 zile,  din 11 martie-22 martie inclusiv, cu posibilitatea de prelungire. Anunțul a fost făcut la finalul ședinței Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: