„Ne abținem de la această decizie”. Subiectul prelungirii vacanțelor, discutat la ședința Comisiei extraordinare de sănătate publică

La ședința Comisiei extraordinare de sănătate publică s-a propus ca toate școlile din Republica Moldova să intre în vacanță, începând de miercuri, 11 martie și până duminică, 15 martie. Totuși, o decizie în acest sens nu a fost luată, întrucât se consideră că aceasta ar fi prematură.

Directorul Agenției Naționale de Sănătate Publică a declarat că „trebuie să ne abținem de la această decizie”. De aceeași părere a fost și ministrul Educației, Corneliu Popovici. Acesta a mai spus că „la școală elevii se află sub o supraveghere mai strictă decât la domiciliu”. Pe de altă parte, ministrul de Externe, Aureliu Ciocoi s-a pronunțat în favoarea unei astfel de decizii.

Într-un final, premierul Ion Chicu a declarat că „se conturează ideea că ne abținem de la această decizie”.

„Asta nu înseamnă că noi mâine nu vom lua o decizie de acest gen. Deci nu anunțăm vacanța. În caz de necesitate, discutăm și luăm decizia”, a mai spus prim-ministrul.

Menționăm că toate unitățile de învățământ din România vor fi închise, începând de miercuri. Anunțul a fost făcut de către premierul Ludovic Orban, care a precizat că măsura este luată pentru o perioadă de 11 zile,  din 11 martie-22 martie inclusiv, cu posibilitatea de prelungire. Anunțul a fost făcut la finalul ședinței Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență.

 

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Comisia Electorală Centrală

CEC sesizează Ministerul Justiției: patru partide riscă limitarea activității sau dizolvarea

Comisia Electorală Centrală (CEC) a constatat, în cadrul ședinței din 19 iulie, că 58 de formațiuni politice din totalul de 66 au prezentat în termen rapoartele privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2025. Totodată, CEC a decis să sesizeze Ministerul Justiției despre încălcările repetate privind finanțarea activității partidelor politice comise de către Partidul Socialist din Moldova, Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei, Partidul Conservator și Partidul Politic „Şansă”.

Potrivit CEC, Partidul Politic Partidul Acasă Construim Europa „PACE” a depus raportul cu depășirea termenului. Alte șapte formațiuni politice nu au prezentat raportul privind gestiunea financiară pentru primul semestru al anului 2025:

  • Partidul Socialist din Moldova
  • Partidul Conservator
  • Partidul Politic „Șansă”
  • Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei
  • Partidul Politic „FENIX MOLDOVA”
  • Partidul Regiunilor din Moldova (dizolvat)
  • Partidul „Moldova Unită – Единая Молдова” (dizolvat)

CEC menționează că Partidul Socialist din Moldova a transmis raportul pe suport de hârtie, semnat de o persoană neconfirmată oficial ca trezorier, iar Partidul Politic „Șansă” a trimis documentul cu întârziere, tot în format fizic, fiind semnat electronic doar de președintele partidului – ceea ce contravine prevederilor legale.

În acest context, CEC a decis să sesizeze suplimentar Ministerul Justiției cu privire la încălcările repetate comise de patru formațiuni, pentru anexarea la probatoriul existent în cadrul litigiilor aflate pe rolul instanțelor de judecată a constatărilor făcute de CEC:

  • Partidul Socialist din Moldova și Partidul Politic Forța de Alternativă și de Salvare a Moldovei – în vederea limitării activității acestora;
  • Partidul Conservator și Partidul Politic „Șansă” – în vederea dizolvării.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: