Toți locuitorii Angliei vor fi asigurați cu teste gratuite de Covid, de două ori pe săptămână
Full Article 1 minutes read

Toți locuitorii Angliei vor fi asigurați cu teste gratuite de Covid, de două ori pe săptămână

Toţi rezidenţii din Anglia vor putea să se testeze împotriva noului coronavirus de două ori pe săptămână în regim de gratuitate, informează Agerpres.

În perioada următoare, teste rapide anti-COVID-19 vor fi oferite pe scară largă tuturor rezidenţilor din Anglia care vor să se testeze în centre locale special amenajate, precum şi în şcoli şi în sediile unor companii, a anunţat guvernul britanic.

Până la această dispoziţie, disponibilitatea testelor rapide era limitată şi de aceste produse puteau să beneficieze doar persoanele din grupurile deosebit de vulnerabile.

Testarea populaţiei este considerată o măsură absolut necesară pentru a nu periclita succesul campaniei naţionale de vaccinare din Marea Britanie, în contextul în care această ţară a început să relaxeze restricţiile antiepidemice, a declarat prim-ministrul Boris Johnson.

Companiile care au mai mult de 10 angajaţi pot să solicite teste rapide pentru salariaţii lor. De asemenea, testările rapide vor continua în şcoli.

Potrivit BBC, rezidenţii englezi vor putea să se testeze în centre special amenajate, în farmacii sau să comande astfel de teste care le vor fi livrate prin poștă. Rezultatele sunt disponibile timp de 30 de minute.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: