Transportatorii moldoveni de mărfuri vor putea circula pe teritoriul UE fără autorizații. Andrei Spînu: „Aveți cale liberă în UE!”
Full Article 2 minutes read

Transportatorii moldoveni de mărfuri vor putea circula pe teritoriul UE fără autorizații. Andrei Spînu: „Aveți cale liberă în UE!”

Transportatorii moldoveni de mărfuri vor putea circula pe teritoriul Uniunii Europene (UE) fără autorizații. Un acord în acest sens a fost semnat astăzi, 29 iunie, anunță Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

„Sunt mândru de decizia care a fost luată astăzi și care va aduce beneficii tuturor. Dragi transportatori, acum aveți posibilitatea să efectuați operațiuni de transport prin UE pentru exporturile moldovenești fără autorizații de transport rutier. Și puteți să vă încheiați în continuare contractele de furnizare de mărfuri, în special a produselor agricole, prin utilizarea rutelor alternative pe teritoriul Uniunii Europene. Aveți cale liberă în UE! Aveți libertate, costuri mai mici și beneficiați direct de apropierea noastră de UE!”, a declarat Andrei Spînu după semnarea acordului.

Acordul a fost încheiat pe un termen determinat, până la 31 martie 2023, cu posibilitatea de a fi prelungit.

De menționat că acum relațiile Republicii Moldova în domeniul transportului de mărfuri cu majoritatea țărilor UE sunt reglementate de un acord interguvernamental bilateral. Aceste acorduri presupun condiții diferite pentru implementarea transportului de mărfuri. În special, acestea prevăd că transportul de mărfuri se efectuează numai pe baza permiselor. Cotele pentru eliberarea autorizațiilor se stabilesc în timpul negocierilor pe baza principiului parității. Adesea, transportatorii de marfă moldoveni nu au suficiente permise eliberate conform acestui principiu.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: