Transportau pasageri din Moldova în România și îi asigurau cu certificate false pentru COVID-19 (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Transportau pasageri din Moldova în România și îi asigurau cu certificate false pentru COVID-19 (VIDEO)

Trei bărbați sunt cercetați penal pentru falsificarea rezultatelor pentru testul COVID-19. Aceștia prestau servicii de transport a pasagerilor din mun. Chișinău către România și le ofereau pasagerilor certificate false pentru detecția virusurilor gripale, nongripale și SARS-Cov-2, pe care aceștia le prezentau la traversarea frontierei.

Astfel, la data de  31 martie, polițiștii au efectuat  șapte percheziţii în imobile şi automobile, de unde au ridicat buletine negative de analiză a probei biologice false pentru detecția virusurilor gripale, nongripale și COVID-19, ştampile  false  unor instituții medicale, a medicilor de familii și a unui notar din mun. Chişinău.

De asemenea, au fost depistate şi ridicate mai multe permise, certificate românești false de pregătire profesională a conducătorului auto, tehnică de calcul,  telefoane mobile, înscrisuri de mână de ciornă cu privire la persoanele care au beneficiat de acte false.

Suspecții, trei bărbați  cu vârste cuprinse între 28 și 32 de ani riscă amenzi între 27 500 și 47 500 de lei, de la 180 la 240 de ore de muncă neremunerată în folosul comunităţii sau  închisoare de până la 5 ani.

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate în schema frauduloasă de confecţionare, deţinere, vânzare sau folosire a documentelor oficiale, a imprimatelor, ştampilelor sau sigiliilor false.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: