Trei persoane au fost ucise și alte trei rănite cu un cuțit de un individ la un festival din Germania
Full Article 2 minutes read

Trei persoane au fost ucise și alte trei rănite cu un cuțit de un individ la un festival din Germania

Trei persoane au fost ucise și alte trei rănite după ce un individ necunoscut a atacat cu un cuțit participanții la un festival din Solingen, în vestul Germaniei. Incidentul s-a petrecut vineri seara, 23 august, la ora locală 21:40. Atacatorul, despre care se crede că este un arab, a fugit și este căutat de poliție, informează Bild.

Crima a avut loc în piața Fronhof din centrul Solingen, unde mulțimea sărbătorea „Festivalul Diversității” cu ocazia împlinirii a 650 de ani de la înființarea orașului.

Doi bărbați și o femeie se numără printre victimele decedate.

Poliția a declarat că atacatorul a înjunghiat la întâmplare, calificând incidentul drept un atac deliberat asupra oamenilor. Criminalul este încă în libertate, iar autoritățile continuă căutările. Locuitorilor din Solingen li s-a cerut să nu iasă din casă.

După atac, participanții la festival, cu toate că erau șocați, au părăsit calm piața, relatează BBC. Evenimentele programate, care ar fi trebuit să dureze până pe 25 august, au fost anulate, notează Deutsche Welle.

Suntem cu toții în Solingen în stare de șoc, groază și mare tristețe. Am vrut să sărbătorim împreună aniversarea orașului nostru, iar acum trebuie să plângem morții și răniții„, a scris primarul Tim Kurzbach pe Facebook.

Și ministrul de Interne al NRW, Herbert Reul, a sosit la locul tragediei și a declarat presei la ora locală 1:17: „Nu poți să crezi ce vezi aici la locul crimei. Este copleșitor. Gândurile mele se îndreaptă către familiile victimelor și ale celor răniți. Ne rugăm ca cei grav răniți să supraviețuiască.”

Martorii care au observat orice detaliu după atac sunt căutați de urgență de polițiști, în special informații despre direcția în care ar fi putut fugi făptuitorul, fie că a plecat pe jos, cu bicicleta sau cu mașina. Poliția solicită și vizitatorilor festivalului orașului care au realizat fotografii sau videoclipuri în acea seară să le încarce pe portalul de informații online al anchetatorilor.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: