Trei polițiști, trimiși în judecată pentru corupere pasivă. Ce pedeapsă riscă aceștia
Full Article 2 minutes read

Trei polițiști, trimiși în judecată pentru corupere pasivă. Ce pedeapsă riscă aceștia

Cazurile a trei colaboratori de poliției, învinuiți de corupere pasivă, au fost trimise în judecată. Potrivit unui comunicat publicat astăzi, 5 decembrie, de Procuratura Generală, bănuiții ar fi primit sume între 200 euro și 7500 lei.

În primul caz sunt implicați doi polițiști din Bălți, care au cerut și au primit de la o persoană 200 euro pentru a nu porni o urmărire penală pe un caz de huliganism. Dacă vor fi găsiți vinovați, polițiștii riscă o amendă în mărime de la 50 000 lei la 100 000 lei, cu privare de dreptul de a activa în organele Ministerului Afacerilor Interne pe un termen de până la 5 ani.

În cel de-a doilea caz penal, oamenii legii au constatat că șeful de post al Sectorului de Poliție nr.2 Otaci al Inspectoratului de Poliție Ocnița, a pretins de la un cetățean suma de 7500 lei. În schimb, i-a promis „o hotărâre favorabilă”, întrucât acesta săpa fântâni fără a avea autorizație, iar pe numele său a parvenit o plângere din partea unui consătean.

Dacă va fi găsi vinovat, polițistul riscă închisoare de la 3 la 7 ani, cu amendă în mărime de la 200 000 lei la 300 000 lei și cu privare dreptului de a activa în organele Ministerului Afacerilor Interne pe un termen de la 5 la 10 ani.

Deși procurorii anticorupție au solicitat la Ministerul Afacerilor Interne suspendarea din funcție a acestora, demersurile au fost respinse. Totuși, unul din cei trei polițiști învinuiți a demisionat din proprie inițiativă.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: