Trump: SUA pun capăt relației cu Organizația Mondială a Sănătății și vor redirecționa finanțarea spre alte structuri
Full Article 2 minutes read

Trump: SUA pun capăt relației cu Organizația Mondială a Sănătății și vor redirecționa finanțarea spre alte structuri

Președintele american Donald Trump a anunțat vineri că Statele Unite pun capăt relației cu Organizația Mondială a Sănătății. Liderul de la Casa Albă acuză organizația că a devenit, în esență, „marioneta Chinei” și nu a luat nicio măsură privind reformarea sa, după problemele apărute odată cu pandemia de coronavirus, potrivit Reuters.

Trump a precizat că fondurile pe care partea americană le acorda OMS vor fi redirecționate către alte structuri.

Președintele american a susținut vineri o conferință de presă în cadrul căreia a reluat acuzațiile privind modul în care organizația a gestionat pandemia de coronavirus și a afirmat că OMS a făcut jocurile Chinei, dezinformând lumea întreagă cu privire la apariția virusului.

„China are control total asupra OMS în ciuda faptului că Beijingul contribuie cu doar 40 de milioane de dolari pe an, în timp ce SUA au plătit aproximativ 450 de milioane de dolari anual. Am prezentat în detaliu reformele pe care trebuia să le facă și am discutat direct cu ei, dar au refuzat să le pună în aplicare”, a declarat Trump.

La 15 aprilie, preşedintele Donald Trump anunţa suspendarea contribuţiei SUA la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pe motivul „proastei gestionări” a pandemiei noului coronavirus. Atunci, el a declarat că dacă OMS ar fi trimis experţi medicali în China pentru a studia în mod obiectiv situaţia pe teren, epidemia ar fi putut fi ţinută sub control la sursă, cu foarte puţine decese.

Potrivit lui Donald Trump, suma pe care contribuabilii americani o plătesc anual OMS este de 400 – 500 de milioane de dolari.

Reprezentanții OMS nu au venit, deocamdată, cu o reacție la decizia liderului american.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: