Tulpina indiană a coronavirusului a ajuns în Rusia. 16 studenți străini au fost testați pozitiv
Full Article 1 minutes read

Tulpina indiană a coronavirusului a ajuns în Rusia. 16 studenți străini au fost testați pozitiv

16 studenți străini din cadrul Universității de Stat din Ulianovsk, Rusia, au fost testați pozitiv cu tulpina indiană de coronavirus, scrie portalul Meduza pe 13 mai. Aceștia au ajuns în Rusia în luna mai. 

Toți studenții infectați au fost izolați în hosteluri universitare. Rospotrebnadzor dă asigurări că tinerii nu au comunicat cu nimeni după ce au ajuns în Rusia, iar șoferul autobuzului care i-a transportat de la aeroportul Șeremetievo până în Ulianovsk este sub monitorizare.

Autoritățile locale au precizat că nu intenționează să adopte măsuri suplimentare în contextul tulpinii indiene.

„Deocamdată, Rospotrebnadzor consideră că măsurile implementate sunt suficiente”, a declarat adjunctul guvernatorului, Alexandr Kostomarov.

***

Tulpina B.1.617 cu triplă mutație este a patra tulpină a virusului SARS-CoV-2, introdusă de OMS în lista celor care provoacă îngrijorare la nivel mondial. În cadrul acesteia figurează cele mai contagioase variante ale virusului, care provoacă complicații mai grave și sunt mai dificil de tratat.

În ultimele săptămâni, în India sunt înregistrate recorduri la capitolul infectări cu coronavirus. Pe 13 mai au fost confirmate alte peste 360 de mii de cazuri noi, iar sistemul medical din India rezistă cu greu presiunii.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: