Tulpina indiană a coronavirusului a fost confirmată oficial în Ucraina
Full Article 2 minutes read

Tulpina indiană a coronavirusului a fost confirmată oficial în Ucraina

Noua tulpină a coronavirusului, denumită „Delta”, care a fost depistată pentru prima oară în India, a ajuns în Ucraina. Anunțul a fost făcut pe 23 iunie de către secretarul Consiliului național de securitate și apărare Alexei Danilov, citat de agenția Interfax.

Potrivit autorităților ucrainene, este vorba despre doi pacienți – o femeie de 66 de ani și fiul său de 16 ani, care s-au întors recent din Rusia. În prezent, cei doi sunt în spital, iar starea lor este stabilă.

„Avem patru laboratoare care pot depista noua tulpină – două private și două de stat. Nu avem teste speciale care să depisteze tulpina „indiană”, de aceea ne-am adresat Organizației Mondiale a Sănătății”, a precizat Danilov.

Autoritățile ucrainene au precizat că nu exclud că vor închide frontierele pentru țările în care tulpina „Delta” face ravagii.

***

Potrivit datelor OMS, varianta-delta a coronavirusului este cu 60% mai activă decât tulpina-alfa (cea descoperită în Marea Britanie). De asemenea, aceasta provoacă simptome mai pronunțate, însă savanții au precizat că este nevoie de un studiu suplimentar pentru a confirma aceste informații.

Precizăm că numărul de infectări cu COVID-19 din Republica Moldova a început să crească. Pe 22 iunie au fost înregistrate 45 de cazuri, iar pe 23 iunie – 92, inclusiv două din Rusia.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: