Ucraina este gata să negocieze cu Rusia statutul de neutralitate, însă cere garanții de securitate
Full Article 2 minutes read

Ucraina este gata să negocieze cu Rusia statutul de neutralitate, însă cere garanții de securitate

Ucraina este gata de discuții cu Federația Rusă cu privire la statutul de neutralitate, însă solicită garanții de securitate. Informația a fost confirmată pe 25 februarie de consilierului lui Zelenski, Mihail Podoleak.

„Ucraina mereu lasă și a lăsat loc de negocieri. Inclusiv acum – când Rusia a inițiat o invazie de amploare. Acest război trebuie oprit, aceste acțiuni militare trebuie oprite”, a declarat consilierul prezidențial de la Kiev.

Într-o nouă adresare, publicată în dimineața de 25 februarie, președintele Ucrainei Vladimir Zelenski a declarat că Rusia continuă atacurile, mizând pe faptul că ucrainenii „vor obosi”. „Aviația dușmanului acționează mișelește asupra cartierelor rezidențiale, inclusiv în capitală. Explozii groaznice s-au produs de dimineață în Kiev, bombardamente, țintirea caselor de locuit. Aceste acțiuni amintesc de atacul din 1941”, a spus Zelenski.

Potrivit acestuia, în Kiev au pătruns grupe diversioniste din Federația Rusă, iar Moscova ar planifica asasinarea sa.

Din informația pe care o deținem, dușmanul m-a numit ținta numărul unu. Familia mea – ținta numărul doi. Familia mea – nu sunt trădători, ci cetățeni ai Ucrainei. Însă unde se află acum nu am dreptul să spun”, a declarat Zelenski.

Liderul de la Kiev a mai spus că „cele mai puternice forțe mondiale” urmăresc războiul de la distanță. „Au convins Rusia sancțiunile de ieri? Vedem pe cerul și pământul nostru că nu este suficient”, a spus Zelenski.

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit seara în ședință și a votat pentru instituirea stării de alertă în Republica Moldova, pe o durată de 60 de zile. În Moldova au ajuns deja câteva mii de persoane din Ucraina, care au fugit din calea războiului.

Ce se întîmplă în Ucraina chiar în aceste momente puteți afla din transmisiunea A doua zi de război în Ucraina. Text live.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: