UE a decis să aloce bani refugiaților afgani și țărilor vecine cu Afganistanul
Full Article 2 minutes read

UE a decis să aloce bani refugiaților afgani și țărilor vecine cu Afganistanul

Miniștrii de Interne din țările membre ale Uniunii Europene au discutat despre consecințele preluării puterii în Afganistan de către talibani. Una dintre urmări este valul masiv de emigrări. În cadrul unei declarații adoptate la Bruxelles, oficialii europeni și-au manifestat determinarea de „a acționa în comun pentru prevenirea imigrării ilegale” și se arată pregătiți să ofere mijloace financiare țărilor vecine cu Afganistanul, pentru ca acestea să primească refugiații, informează Euronews.

„Nu trebuie să admitem ca oamenii să fie transportați pe căi ilegale în UE”, a menționat Comisarul UE pentru Afaceri Interne. „Pentru asta, trebuie să lucrăm în Afganistan, în țările vecine. Din experiența noastră, 90% dintre cei care ajung în Europa în acest mod sunt bărbați. Trebuie să apărăm persoanele cele mai vulnerabile dintre ei, precum și femeile și fetițele”.

UE intenționează să ofere bani țărilor vecine cu Afganistanul pentru ca acestea să primească refugiații afgani.

„Trebuie să ne pregătim pentru cazul în care tot mai mulți afgani vor părăsi țara și vor pleca în statele vecine. Împreună cu aceste țări, trebuie să concretizăm ce fel de ajutor trebuie să oferim oamenilor care au nevoie de susținere”, a mai spus Ylva Johansson. „Poate fi un ajutor direct pentru afgani sau strămutarea grupurilor vulnerabile. Nu cred că este cazul să încheiem un acord privind reîntoarcerea imigranților, de felul celui care a fost încheiat între UE și Turcia”.

Potrivit estimărilor Organizației Națiunilor Unite, până la 500 de mii de afgani ar putea să-și părăsească țara până la sfârșitul anului curent.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: