UE este îngrijorată că Putin va extinde acțiunile militare spre alte țări – spune Josep Borrell
Full Article 2 minutes read

UE este îngrijorată că Putin va extinde acțiunile militare spre alte țări – spune Josep Borrell

Europa nu se va amesteca în războiul Federației Ruse împotriva Ucrainei. Declarația a fost făcută de Josep Borrell, șeful diplomației europene, în cadrul unui interviu pentru CNN TÜRK. El a declarat că Europa nu vrea ca războiul să se răspândească, așa că o intervenție militară nu va fi.

Borrell a menționat că partea europeană ar trebui să sprijine Ucraina și să acționeze cu privire la economia Rusiei, astfel încât cea din urmă să nu poată continua războiul.

Potrivit lui, în UE toți încearcă să „găsească un echilibru dificil pentru a rezolva situația actuală”.

„Pe de o parte încercăm să sprijinim Ucraina, pe de altă parte încercăm să prevenim un mare război. Nimeni nu ar trebui să se justifice în fața lui [Putin], pentru că își poate extinde acțiunile militare. Poate fi împotriva unei țări NATO sau împotriva alteia. Există îngrijorări serioase. Putin va continua să atace, iar noi trebuie să limităm atacurile. Trebuie să izolăm Rusia de comunitatea internațională. Trebuie să sprijinim Ucraina”, a declarat Borrell. 

Amintim că, pe 24 februarie, în jurul orei 5:00, Vladimir Putin a anunțat începerea operațiunii militare în Ucraina. Liderul de la Kiev Vladimir Zelenski a declarat stare de război în Ucraina. Parlamentul de la Chișinău s-a întrunit seara în ședință și a votat pentru instituirea stării de alertă în Republica Moldova, pe o durată de 60 de zile.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: