UE își deschide granițele pentru călătorii vaccinați. Nu și pentru cei imunizați cu seruri din Rusia sau China
Full Article 2 minutes read

UE își deschide granițele pentru călătorii vaccinați. Nu și pentru cei imunizați cu seruri din Rusia sau China

Ambasadorii la UE ai celor 27 de state membre au decis miercuri ca persoanele vaccinate din afara Uniunii, inclusiv din Marea Britanie, să fie lăsate să intre în UE pentru vacanțe și vizite, a anunțat un purtător de cuvânt de la Bruxelles, citat de Digi24.

Ambasadorii au recomandat schimbarea regulilor astfel încât să fie permise călătoriile ne-esențiale ale celor care sunt vaccinați cu ambele doze sau cu o singură doză în cazul vaccinului Johnson&Johnson, dar este vorba doar de vaccinurile aprobate pe teritoriul Uniunii Europene.

Persoanele vaccinate cu seruri din Rusia și China nu vor avea dreptul la călătorii ne-esențiale în Europa.

Decizia ambasadorilor trebuie aprobată și oficial, dar acest lucru este doar o formalitate. Purtătorul de cuvânt nu a specificat însă și data de la care vor fi permise călătoriile în UE.

Uniunea Europeană are în prezent o listă cu „țări sigure” ai căror cetățeni pot să călătorească în Europa și pentru scopuri ne-esențiale, cum ar fi turismul. Pe listă se află Australia, Noua Zeelandă și Israel. Marea Britanie va intra pe listă începând de vineri.

***

Amintim că ambasadorul UE la Chișinău Peter Michalko a declarat pentru NM că este de părere că cetățenii moldoveni vor putea călători în spațiul european în perioada estivală. Diplomatul a precizat că este important ca „statele-partenere al UE, precum Moldova” să fie conectate la sistemul european de certificare a documentelor privind imunizarea contra coronavirusului.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: