Un angajat de la Spații Verzi a găsit cadavrul unei persoane, la Chișinău. Poliția: s-a dovedit a fi o minora de 12 ani
Full Article 3 minutes read

Un angajat de la Spații Verzi a găsit cadavrul unei persoane, la Chișinău. Poliția: s-a dovedit a fi o minora de 12 ani

Pe strada Doina și Ion Aldea Teodorovici din capitală a fost depistat cadavrul unei persoane. Un angajat al întreprinderii municipale „Spații Verzi” a alertat poliția. Potrivit oamenilor legii, persoana a fost lovită de un copac, căzut în urma intemperiei din seara zilei de 11 iunie. Ulterior, poliția a venit cu noi detalii. Potrivit oamenilor legii, victima este o minoră în vârstă de 12 ani. 

Poliția Republicii Moldova a anunțat pe 12 iunie că a fost sesizată prin intermediul serviciului unic 112 precum că pe strada Doina și Ion Aldea Teodorovici din capitală „un angajat al Întreprinderii municipale „Spații Verzi” a depistat cadavrul unei femei care se afla la sol, sub un copac căzut în urma intemperiei de ieri seara”.

„Poliția se află la fața locului pentru stabilirea tuturor circumstanțelor, precum și identitatea femeii decedate”, se arată într-un mesaj al oamenilor legii.

Actualizare: Poliția a anunțat că a identificat victima. Aceasta s-a dovedit a fi o minoră de 12 ani, domiciliată în capitală.

La Dubăsari o creangă a căzut peste un cort, în rezultat un bărbat de 36 de ani a murit. Cazul a avut loc în seara zilei de 11 iunie în satul Harmațca.

***

În seara zilei de 11 iunie, în Republica Moldova s-au înregistrat precipitații abundente însoțite de vânt puternic. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a raportat că cel mai mult a intervenit în capitală, unde a deblocat 66 de arbori de pe trasee, curți, dar și autovehicule parcate. Din cauza unui arbore căzut, un bărbat a avut de suferit traumatisme pe strada Gheorghe Asachi, nr.23 din capitală. „Viața acestuia la moment este în afara oricărui pericol, fiind transportat de medici la spital”, a raportat Inspectoratul. Detalii AICI. Direcția Generală Mobilitate Urbană din Chișinău a menționat că, în urma precipitațiilor abundente însoțite de vânt puternic din seara zilei de 11 iunie, circulația troleibuzelor a fost afectată semnificativ. În consecință, 37 de curse nu au fost efectuate. „La ora actuală, circulația a fost restabilită, toate rutele circulă conform itinerarelor și orarelor stabilite”, au comunicat reprezentanții Direcției pe 12 iunie.

Între timp, în capitală a fost declarată „Situație de forță majoră”. Potrivit edilului Ion Ceban, decizia a fost luată în cadrul Comisiei Situației Excepționale Chișinău. „Situația este gravă și rugăm cetățenii să fie atenți”, a menționat Ceban. Detalii AICI.

Potrivit Serviciului Hidrometeorologic de Stat, instabilitatea atmosferică va persista și pe 12 iunie, până la ora 21:00. „Pe arii extinse vor cădea averse însoțite de descărcări electrice. Vântul va sufla din nord-vest slab la moderat, în timpul instabilității cu unele intensificări”, au comunicat reprezentanții Serviciului.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: