Un azer, condamnat la 13 ani închisoare pentru șantajarea unui cetățean turc. Ambii munceau în R. Moldova
Full Article 2 minutes read

Un azer, condamnat la 13 ani închisoare pentru șantajarea unui cetățean turc. Ambii munceau în R. Moldova

Vinovăția unui cetățean al Azerbaidjanului pentru șantajarea unui cetățean al Turciei, pe teritoriul municipiului Chișinău, a fost demonstrată de Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) în fața magistraților Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani. Inculpatul a fost condamnat la 13 ani închisoare, cu executare reală, pentru faptele comise la începutul anului 2021.

Condamnatul, cât și victima, locuiau și munceau în Republica Moldova. Relația acestora ținea de activitatea profesională.

Potrivit materialelor cauzei, inculpatul azer i-a pretins cetățeanului turc întoarcerea unei datorii inventate, de peste 1,8 milioane lei.

La rândul său, inculpatul l-a amenințat cu un cuțit pliabil cu lungimea de 15 cm, precum și cu un pistol, în complicitate cu un alt figurant, în privința căruia continuă urmărirea penală. Pe lângă amenințarea cu moartea, aceștia au obligat victima să scrie o recipisă prin care le-ar fi permis să-i ia automobilul de lux ca gaj.

Ulterior reținerii în luna aprilie curent, cetățeanul Azerbaidjanului a fost plasat în arest, la solicitarea procurorilor PCCOCS, iar acum se află în custodia statului în calitate de condamnat.

Sentința pronunțată poate fi contestată, astfel încât potrivit legii persoana condamnată este considerată nevinovată până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești finale.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: