Un bancher român a preluat conducerea unei bănci comerciale din Republica Moldova. BNM a aprobat decizia
Full Article 2 minutes read

Un bancher român a preluat conducerea unei bănci comerciale din Republica Moldova. BNM a aprobat decizia

Bancherul român Andrei-Liviu Stamatian a devenit președinte al Comitetului de conducere al băncii comerciale Energbank din Republica Moldova. Candidatura lui Stamatian a fost aprobată de Comitetul Executiv al Băncii Naționale a Moldovei (BNM), scrie Moldstreet.

Comitetul Executiv al BNM a aprobat numirea lui Andrei-Liviu Stamatian în funcția de șef al comitetului de conducere al Energbank pe 11 ianuarie. Stamatian a intrat oficial în funcție 5 zile mai târziu, pe 16 ianuarie. Va ocupa funcția până pe 27 septembrie 2027, conform mandatului său.

Funcția de șef al Comitetului de conducere al Energbank a devenit vacantă după demiterea lui Lilian Guzun, care a ocupat postul timp de doar o lună.

Potrivit CV-ului său de pe LinkedIn, înainte de a veni în fruntea Energbank, Stamatian a fost director Canale Alternative de Distribuție la UniCredit Bank România. Stamatian însuși subliniază că ajută băncile să atragă clienți de retail și corporativi și să organizeze eficient activitatea internă.

***

Precizăm, pe 22 decembrie 2023, Parlamentul de la Chișinău a numit-o pe ex-senatoarea din România Anca Dragu guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, președinte a Consiliului de supraveghere și a Comitetului Executiv al BNM. Dragu a fost numită în funcție pentru un termen de 7 ani. Detalii – AICI.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: