Un cetățean al Rusiei a evadat de pe Aeroportul Chișinău. Acesta a fost prins de grănicerii ucraineni
Full Article 2 minutes read

Un cetățean al Rusiei a evadat de pe Aeroportul Chișinău. Acesta a fost prins de grănicerii ucraineni

În cadrul procesării documentelor, nouă cetățeni străini au fost depistați că nu au întrunit condițiile de intrare în Republica Moldova. Poliția de Frontieră declară că situația a avut loc în seara zilei de 3 mai. Motivele ar fi nejustificarea scopului vizitei în RM. Printre străinii returnați a fost și un cetățean al Rusiei, care a reușit să evadeze din zona sterilă a Aeroportului Chișinău. Într-un final, bărbatul a fost reținut. 

Reprezentanții Poliției de Frontieră declară că imediat au fost formate echipe operative, fiind alertate subdiviziunile de frontieră din teritoriu, inclusiv structurile locale ale Poliției, în vederea depistării persoanei în cauză.

„Este de menționat că în zona sterilă activitatea de supraveghere a Poliției de Frontieră este limitată, iar intenția persoanei era bine determinată de a nu se supune regulilor de returnare, căutând metode de a fugi din Aeroport”, comunică polițiștii de frontieră.

În rezultatul conlucrării cu grănicerii din Ucraina, oamenii legii din Republica Moldova declară că cetățeanul fugar a fost reținut în vecinătatea sectorului de responsabilitate a Direcției regionale EST.

„Urmează ca persoana să fie returnată autorităților moldovenești pentru cercetare și calificare a acțiunilor acestuia”, comunică Poliția de Frontieră.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: