Un cetățean străin, pe banca acuzaților. Ar fi exploatat sexual în Belgia femei din Bălți, Anenii Noi, Râșcani și Chișinău
Full Article 2 minutes read

Un cetățean străin, pe banca acuzaților. Ar fi exploatat sexual în Belgia femei din Bălți, Anenii Noi, Râșcani și Chișinău

Un ceățean român va compărea în fața judecătorilor, fiind acuzat de exploatarea sexuală în scop comercial și exploatare în activități criminale în Belgia a cinci fete din Moldova. Faptele s-ar fi produs în perioada 2019-2021, în cadrul unui grup infracțional.

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), victimele sunt originare din Chișinău, Bălți, Anenii Noi, Râșcani și au vârstele cuprinse între 19 și 33 ani.

Potrivit materialelor dosarului penal, investigat sub conducerea PCCOCS de către Centrul pentru Combaterea Traficului de Persoane, atunci când a venit cu oferta de muncă, inculpatul a profitat de situația precară a fetelor din punct de vedere al supraviețuirii sociale. Apoi, atunci când una din victime l-a anunțat că renunță la prestarea serviciilor, acesta a divulgat către membrii de familie genul de activitate al acesteia.

Într-un alt caz, inculpatul și-a asumat profilul de „loverboy” pentru ca să-și atingă scopul exploatării sexuale comerciale. Mai mult decât atât, din plățile încasate de către victime inculpatul își însușea 50%. De exemplu, în cazul unei victime și-a însușit suma de 15.000 euro. Totodată, acesta le impunea inclusiv să le vândă cocaină clienților, iar pentru asigurarea executării comenzilor de exploatare sexuală, le subordona psihologic și le agresa fizic.

În noiembrie 2021, în baza informațiilor operative, bărbatul a fost reținut în Chișinău, unde venea periodic pentru recrutarea victimelor. Ulterior, la solicitarea procurorilor PCCOCS acesta a fost plasat în arest preventiv. Până la un verdict final al instanței de judecată, acesta însă se prevalează de prezumția nevinovăției. În ceea ce privește alți complici ai grupului infracțional condus de acesta, investigațiile penale continuă într-un dosar separat.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare. 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: