Un farmacist din SUA a lăsat intenţionat să se strice 500 de doze de vaccin. Cum și-a explicat acțiunile?
Full Article 1 minutes read

Un farmacist din SUA a lăsat intenţionat să se strice 500 de doze de vaccin. Cum și-a explicat acțiunile?

Caz mai puţin obişnuit în statul american Wisconsin, unde un bărbat a distrus intenţionat 500 de doze de vaccin anti-COVID. Poliţia a arestat un farmacist care a decongelat intenţionat peste 500 de doze de vaccin Moderna, conştient fiind că astfel vaccin îşi pierde din proprietăţi.

Farmacistul, angajat într-un spital, a scos dozele din congelator şi între timp 57 dintre ele au fost deja injectate unor persoane, care conform presei locale sunt probabil cadre medicale din acel spital. El şi-a recunoscut fapta, dar a declarat că nu crede în eficacitatea vaccinurilor și, în special, a vaccinului Moderna.

Persoanele cărora le-au fost administrate acele doze au fost informate că acestea nu sunt dăunătoare, însă ar putea avea o eficacitate diminuată şi deocamdată nu s-a luat o decizie cu privire la o posibilă repetare a vaccinării lor.

Biroul Federal de Investigaţii (FBI) şi Agenţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) investighează cazul. Farmacistul riscă acum pedeapsă cu închisoarea de până la 20 de ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: