Un fermier belgian a mutat din greșeală granița cu Franța. Cum s-a întâmplat acest lucru?
Full Article 2 minutes read

Un fermier belgian a mutat din greșeală granița cu Franța. Cum s-a întâmplat acest lucru?

Un fermier din Belgia a schimbat din greșeală granița cu Franţa, după ce a mutat piatra de hotar care era în calea tractorului său, transmite Digi24 cu referire la BBC. În loc să provoace o revoltă internațională, incidentul a stârnit zâmbete pe ambele părți ale frontierei.

Sursa citată notează că un localnic pasionat de istorie mergea prin pădure şi a observat că piatra care marca graniţa dintre cele două ţări a fost mutată cu 2,29 metri.

„A făcut Belgia mai mare şi Franţa mai mică. Nu e o idee bună”, a declarat David Lavaux, primarul satului belgian Erquelinnes. „M-am bucurat. Oraşul meu era mai mare, dar primarul din Bousignies-sur-Roc nu a fost de acord”, a glumit edilul belgian.

Primarul localităţii franceze vecine, Aurélie Welonek, a spus, amuzat de situație, că „ar trebui evitat un nou război la graniţă”.

Autorităţile belgiene urmează să-l contacteze pe fermier, pentru a repune piatra la loc. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, cazul ar putea fi preluat de Ministerul belgian de Externe, care ar trebui să convoace o comisie de graniţă franco-belgiană, inactivă din 1930. Fermierul ar putea fi confruntat și cu acuzații penale dacă nu se conformează.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: