Captură video/gagauzinfo.md

Un nou protest împotriva guvernării în Găgăuzia: „Le vom cere demisia până când lucrurile se vor schimba”

Un nou protest la Ceadîr-Lunga, Găgăuzia. Nemulțumiți de creșterea prețurilor, oamenii au ieșit, din nou în stradă, pentru a cere demisia guvernării de la Chișinău. Manifestanții au spus că vor cere demisia conducerii țării, până când lucrurile în țară se vor schimba spre bine. „Jos Maia Sandu”, „Rusia! Rusia!” – au scandat ei.

„Ne-au promis o viață bună, dar când vor veni aceste vremuri, încă nu știm”, a declarat unul dintre manifestanți.

Oamenii adunați la protest au semnat o rezoluție, pe care organizatorii au declarat că o vor transmite în adresa autorităților centrale, dar și a celor locale. Manifestanții au acuzat-o pe bașcanul Irina Vlah că nu ar fi luat act de rezoluțiile semnate anterior de locuitorii Găgăuziei. Ei spus că vor protesta până când vocile li se vor face auzite atât de autoritățile locale, cât și cele centrale.

„Am vrea să primim un răspuns de la Adunarea Populară și de la bașcan, dar se pare că nu le vom primi, pentru că nu consideră necesar să ne răspundă. Nu este ultimul protest. Vor mai fi. Vom mai scrie o rezoluție. (…) Ca să așteptăm un răspuns, trebuie să întrebăm. (…) Deja a doua oară nu primi răspuns la rezoluțiile noastre”, a declarat unul dintre protestatari.

Prezent la manifestație, deputatul local Serghei Cimpoeș a criticat Guvernul de la Chișinău pentru intenția sa de a „înarma” Moldova. Potrivit lui, asupra Moldovei nu planează niciun pericol nici din partea Rusiei, nici din partea Transnistriei. „Este un mit”, a spus el de la tribună.

„Noi suntem pentru libertate. Suntem împotriva războiului. Suntem pentru pace și pentru independența Moldovei”, a declarat Cimpoeș, în timp ce mulțimea striga „Rusia! Rusia!” și „Jos, Maia Sandu”.

De menționat că pentru a doua lună, în Găgăuzia au avut loc proteste în week-end. Locuitorii autonomiei cer guvernului să stopeze creșterea galopantă a prețurilor și să meargă la Moscova pentru a negocia un contract de gaze mai avantajos pentru Moldova. Manifestanții au semnat, în acest sens, mai multe rezoluții, prin care au cerut ajutorul Rusiei.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

Getty Images/imagine simbol

Întârziere de peste 28 de ore. Pasagerii zborului Paris–Chișinău pot solicita o compensație de 400 euro

Zborul de pe ruta Paris–Chișinău, care a suferit o defecțiune tehnică la aeronavă, a înregistrat o întârziere de peste 28 de ore. Cei 189 de pasageri ai cursei au dreptul să solicite o compensație în valoare de 400 de euro. Informația a fost comunicată de Autoritatea Aeronautică Civilă, care a anunțat că decolarea noii aeronave, identificată de operatorul aerian, a fost programată pentru ora 14:20, ora locală Paris. Astfel, ținând cont de cele comunicate de Autoritate, zborul ar fi trebuit deja să decoleze.

Autoritatea Aeronautică Civilă a precizat că zborul care a înregistrat întârzieri este operat de SkyUp Malta.

„Zborul întârziat Paris–Chișinău urmează să decoleze în aproximativ 40 de minute, (14:20 ora locală Paris) având la bord 189 de pasageri”, au comunicat reprezentanții Autorității Aeronautice în jurul orei 15:00.

Reprezentanții Autorității au mai spus că „întârzierea este de peste 28 de ore, iar potrivit reglementărilor în vigoare privind drepturile pasagerilor, aceștia pot solicita o compensație în valoare de 400 euro per pasager, având în vedere distanța ortodromică”. „De asemenea, în astfel de situații, operatorul are obligația de a asigura hrană, băuturi, cazare și transport pentru pasagerii afectați. În cazul în care nu li s-au oferit aceste servicii, pasagerii sunt încurajați să se adreseze cu o petiție Autorității Aeronautice Civile”, au declarat reprezentanții instituției.

Amintim, cu câteva ore în urmă, la ora 11:04, reprezentanții Autorității Aeronautice Civile anunțau că un zbor de pe ruta Paris–Chișinău înregistrează o întârziere semnificativă din cauza unei defecțiuni tehnice la aeronavă. Instituția preciza că operatorul aerian a identificat deja o altă aeronavă, iar îmbarcarea pasagerilor „urmează să înceapă în scurt timp”.

Ai zbor întârziat, anulat sau bagaj pierdut? Vezi aici drepturile pasagerilor avia.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: