Un nou sprijin financiar pentru Moldova din partea Comisiei Europene, ca urmare a creșterii prețurilor la energie
Full Article 1 minutes read

Un nou sprijin financiar pentru Moldova din partea Comisiei Europene, ca urmare a creșterii prețurilor la energie

Comisia Europeană va oferi sprijin financiar Republicii Moldova pentru a atenua impactul socio-economic al creșterii prețurilor la energie. Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat, în ședința din 6 iulie, avizul consultativ în acest sens.

Reprezentanții Parlamentului menționează că avizul ține de inițierea negocierilor și aprobarea semnării Amendamentului nr. 1 la Acordul de finanțare dintre Guvernul Republicii Moldova și Comisia Europeană.

„Asistența financiară va fi utilizată pentru a consolida capacitatea Guvernului de a furniza servicii pentru cetățeni și a redresa securitatea energetică”, comunică reprezentanții Parlamentului.

Suportul bugetar oferit Moldovei constituie, în total, 135 de milioane de euro. Prima tranșă, de 60 de milioane, a fost debursată în luna decembrie a anului trecut, iar restul sumei urmează să fie debursată după îndeplinirea anumitor condiționalități.

Potrivit Acordului, Guvernul va trebui să consolideze capacitățile de a furniza servicii grupurilor vulnerabile, să mențină politici macroeconomice orientate spre stabilitate credibilă și să înregistreze progrese în ceea ce privește punerea la dispoziția publicului a informațiilor bugetare accesibile.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.NM a lansat o campanie de crowdfunding pe Patreon. Fiți complicele nostru

Acum, fiecare dintre voi, cititorii noștri, are ocazia să contribuie și să ne susțină activitatea, să ia parte la transformarea Moldovei. Vom continua să facem jurnalism corect în Moldova. Iar cu ajutorul vostru, vom putea să ne facem munca și mai bine. Vă propunem să alegeți una dintre cele 6 opțiuni prin care ne puteți susține. La rândul nostru, suntem gata să vă oferim toată recunoștința și mici surprize. Accesați linkul pentru a deveni complicele nostru. Și alegeți statutul care vi se potrivește: de la prieten până la președinte.

Susține NewsMaker.

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: