Un nou val de refugiați din Ucraina? Autoritățile din Odesa le cer oamenilor să plece, energia electrică va reveni peste 2-3 luni
Full Article 2 minutes read

Un nou val de refugiați din Ucraina? Autoritățile din Odesa le cer oamenilor să plece, energia electrică va reveni peste 2-3 luni

Furnizorul de energie electrică DTEK din Ucraina a anunțat pe 10 decembrie că lucrările de restabilire a furnizării, în urma bombardamentelor armatei ruse, ar putea dura mai mult decât se prognoza inițial și ar putea ajunge la 2-3 luni. Autoritățile locale au îndemnat localnicii care au unde să plece, să o facă. Și președintele Vladimir Zelenski s-a referit în cadrul adresării sale video la situația din Odesa. Acesta a precizat că peste 1,5 mln de locuitori ai regiunii nu au momentan energie electrică.

Compania DTEK a anunțat că va avea nevoie de mai mult timp decât a prognozat inițial pentru a restabili furnizarea de energie electrică în regiunea Odesa. Autoritățile locale au confirmat informația și au indicat un termen de 2-3 luni, informează Ukrainskaya Pravda.

Fără lumină rămâne Odesa și aproape toată regiunea. Situația în domeniul energetic în regiunea Odesa rămâne a fi foarte dificilă”, a comunicat DTEK.

Administrația locală a precizat că este vorba nu de zile, și nici de săptămâni, pentru restabilirea furnizării, ci 2-3 luni.

„Înțelegem cât de dificil este să fii fără energie electrică o perioadă atât de lungă. Dacă conștientizați că în timpul apropiat vă va fi greu să trăiți fără energie electrică și aveți posibilitatea să plecați temporar din orașul Odesa în regiune sau în afara ei, merită să o faceți”, au comunicat autoritățile.

Președintele Vladimir Zelenski a menționat că situația este foarte dificilă la Odesa, momentan.

După un atac nocturn al dronelor iraniene, Odesa și alte orașe și sate din regiune sunt în beznă. În prezent, peste un milion și jumătate de persoane din regiunea Odesa nu au energie electrică. Doar infrastructura critică este conectată – și doar în măsura în care există o posibilitate de furnizare a energiei electrice”, a explicat Zelenski.

Amintim că în noaptea de vineri spre sâmbătă, obiectivele de infrastructură energetică din regiunea Odesa au fost atacate cu drone.


Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.


If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: