Un oficial american a sosit în Taiwan, deși China a avertizat că ar submina relațiile dintre cele două țări
Full Article 2 minutes read

Un oficial american a sosit în Taiwan, deși China a avertizat că ar submina relațiile dintre cele două țări

Președintele Camerei Reprezentanților SUA, Nancy Pelosi, un critic vehement al politicii Beijingului, a sosit marți în Taiwan, într-o vizită asupra căreia China a avertizat că ar submina relațiile dintre cele două țări, scrie Reuters, citat de Hotnews.

Pelosi a fost într-un turneu în Asia, care include vizite în Singapore, Malaezia, Coreea de Sud și Japonia.

Beijingul a avertizat marți că Statele Unite vor avea „responsabilitatea” vizitei în Taiwan lui Nancy Pelosi și că vor trebui „să plătească prețul”.

„Statele Unite vor fi cu siguranță responsabile (pentru consecințe) și vor trebui să plătească prețul pentru atacul lor asupra suveranității și securității Chinei”, a declarat purtătoarea de cuvânt a diplomatiei chineze, Hua Chunying.

Marți, China a trimis avioane de război până la linia mediană, linia de despărțire informală din strâmtoarea Taiwan între China continentală și Taiwan.

Forțele sale au organizat, de asemenea, exerciții, iar comandamentul estic al armatei chineze a postat un videoclip în care spune că este „pe deplin pregătit pentru orice eventualitate”.

China consideră insula Taiwan o parte a teritoriului său şi, de mai multe ori, a avertizat SUA cu privire la riscul ca o vizită a unui înalt demnitar american la Taipei să constituie o provocare majoră pentru Beijing.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: