Un patinator ucrainean, medaliat la Jocurile Olimpice, a decedat în luptele de lângă Bahmut 
Full Article 50 second read

Un patinator ucrainean, medaliat la Jocurile Olimpice, a decedat în luptele de lângă Bahmut 

În luptele de lângă Bahmut a decedat patinatorul ucrainean Dmitri Șarpar. El avea 25 de ani. Un anunț în acest sens a fost făcut de Skate Ukraine, organizație publică pentru dezvoltarea patinajului artistic, comunică Hromadske

Șarpar a fost membru al echipei naționale ucrainene de patinaj artistic.

„El a evoluat în pereche cu Anastasia Pobijenko, cu care în 2016 la Lillehammer, Norvegia, a ocupat locul 10 la patinaj în pereche la Jocurile Olimpice de Tineret. Ei au fost și medaliați cu argint la campionatul ucrainean”, se arată într-o declarație a proiectului „Ангелы спорта” (Îngerii sportului). 

***

Bahmut continuă să fie principalul punct fierbinte de pe front. Bătăliile pentru oraș au loc din iulie 2022. Pe parcursul săptămânii trecute, partea rusă a anunțat despre cucerirea Soledar de cel puțin 3 ori, oraș la nord de Bahmut. Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei nu a confirmat informația.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la existența jurnalismului de calitate susținându-ne pe Patreon! În acest fel, puteți fi parte a schimbării în bine a Moldovei. Datorită sprijinului vostru, vom putea implementa și mai multe proiecte noi și importante. Vă punem la dispoziție 6 modalități de a ne sprijini. În schimb, vă oferim content exclusiv și cadouri plăcute. Accesați linkul pentru a deveni patronul nostru. Nu este deloc greu, în schimb este atât de plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: