VIDEO Un polițist ar fi promis că ajută mai multe persoane să obțină permisul de conducere. CNA și SPIA l-au reținut 
Full Article 2 minutes read

VIDEO Un polițist ar fi promis că ajută mai multe persoane să obțină permisul de conducere. CNA și SPIA l-au reținut 

Un subofițer superior al Secției asigurare ordine publică a Direcției patrulare „Centru” al INSP al MAI a fost reținut de ofițerii CNA și procurorii anticorupție. Acesta ar fi promis mai multor persoane că le ajută să obțină permisul de conducere categoria ”B”. Reținerea polițistului a avut loc astăzi. 

Potrivit denunțătorului, polițistul ar fi pretins 750 de euro, susținând că are influență asupra comisiei de examinare din cadrul Agenției Servicii Publice și că ar putea favoriza susținerea probelor teoretice și practice la calificarea conducătorilor auto, categoria ”B”.

Ulterior, suspectul ar fi acceptat un avans de 6000 de lei din suma cerută.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, pe faptele enunțate a fost pornită urmărirea penală pentru trafic de influență. Bărbatul a fost reținut pentru 72 de ore și escortat la CNA pentru audieri.

Totodată, Serviciul protecție internă și anticorupție al MAI a pornit alte trei cauze penale pe numele suspectului, care au fost conexate într-o procedură comună. În aceste dosare, el este bănuit că ar fi pretins și primit 2300 de euro de la alte trei persoane, cărora le-ar fi promis obținerea permisului de conducere.

Procuratura Anticorupție conduce urmărirea penală.

Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: