Un polițist din Fălești, trimis pe banca acuzaților pentru corupție și fals în acte
Full Article 2 minutes read

Un polițist din Fălești, trimis pe banca acuzaților pentru corupție și fals în acte

Un angajat al Inspectoratului de Poliție Fălești este acuzat că, având în gestiunea sa un proces contravențional, a pretins și primit bani ilegal. Pentru a nu întocmi în privința unui locuitor al raionului Fălești un proces-verbal, polițistul a falsificat mai multe acte din cadrul procedurii contravenționale, în interesul mituitorului. În data de 10 decembrie, Procuratura raionului Fălești a finalizat urmărirea penală şi a expediat în instanța de judecată cauza penală de învinuire a colaboratorului de poliție.

Angajatul Inspectoratului de Poliție Fălești este acuzat că, pe parcursul lunii mai a anului 2020, aflând-se în exercițiul funcției a pretins şi primit ilegal de la un locuitor al raionului Fălești, bani în proporții ce nu depășesc 100 unități convenționale (5000 de lei). Pentru a nu întocmi în privința acestuia un proces-verbal cu privire la contravenție, polițistul a falsificat mai multe acte din cadrul procedurii contravenționale pe care o avea în gestiune.

În cazul în care va fi constatată vinovăția în cazul de corupere, polițistul riscă o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de la 1000 la 2000 unități convenționale (de la 50 000 la 100 000 lei). Cu privire la falsul în act publice, angajatul Inspectoratului riscă o pedeapsă sub formă de amendă în mărime de la 850 la 1350 (42 500 la 67 500 lei) unități convenționale sau cu închisoare de până la 2 ani.

În ambele cazuri cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: