Un român a vizitat toate țările lumii, chiar și pe cele care nu există oficial. Cu ce l-a uimit Transnistria

Un român a dormit, a mâncat și s-a pozat în cele mai frumoase și în cele mai înfricoșătoare zone de pe pământ. Este vorba despre consultantul în turism Ciprian Enea, care la ai săi 49 de ani a văzut toate țările lumii, chiar și pe cele care nu există oficial, scrie Vice.

Ciprian se bucură de orice moment și vizitează tot ce are de oferit planeta. A mâncat cele mai inedite preparate, a mers prin zonele de război, a văzut Minunile Lumii și a dormit cu oameni pe care îi vezi doar în documentare.

Pentru el călătoria asta a pornit din Budapesta, încă în copilărie, iar ulterior a continuat din ambiție.

„Prima oară am vrut să fac turul celor șapte minuni ale lumii. A fost primul meu proiect, prima premieră națională. Mi-a plăcut foarte mult ideea asta de a face un top al celor șapte noi minuni ale lumii, inspirat de inițiativa apărută după distrugerea, în 2001, a statuilor lui Buddha de către talibani”, povestește bărbatul.

El a vizitat mai multe tipuri de țări periculoase sau locuri unde oamenii trăiesc cu mai puțin de un dolar pe zi.

Ciprian a vizitat chiar și Transnistria pentru ca să vădă ce-ar fi ajuns România dacă ar fi fost controlată de Rusia.

„Imediat cum am intrat în oraș, mi s-a părut wow și deprimant să văd diferența socială dintre nomenclaturiștii care s-a instaurat în acest teritoriu autonom și locuitorii simpli, de rând, care nu prea au legătură cu politica”, a punctat el.

De câțiva ani, bărbatul călătorește împreună cu soția și cei trei copii ai săi.

„Ai mei consideră treaba asta cu călătoriile ceva firesc. Matilda și Sabin, primii doi copii, au văzut deja peste 50 de țări la 12 ani, respectiv 13 ani. Iar Rareș, cel mai mic, a bifat deja peste 40 de țări. Pentru mine e cel mai frumos lucru să călătoresc în formula asta ideală”, a mai adăugat el.


Abonați-vă la canalul de Telegram NewsMaker în română. Relatăm despre cele mai importante știri din țară și de peste hotare.



Vreți să susțineți ceea ce facem?

Puteți contribui la realizarea jurnalismului calitativ. Pentru aceasta, puteți contribui printr-o donație unică prin sistemul E-commerce de la maib sau puteți întocmi un abonament lunar pe Patreon! În acest mod, puteți fi parte a schimbării în bine pentru Moldova. Datorită contribuției dvs, noi vom avea posibilitatea să transformăm în realitate și mai multe proiecte noi și importante și, ceea ce este la fel de important, să rămânem independenți. Indiferent de mărimea contribuției, veți primi un mic cadou. Accesați linkul pentru a fi complicele nostru. Nu este greu, ba chiar plăcut.

Susțineți NewsMaker!

If you have found a spelling error, please, notify us by selecting that text and pressing Ctrl+Enter.

Știri similare

0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

În locul lui Beliakov. Krasnoselski a numit un nou copreședinte al CUC din partea Tiraspolului

Constantin Kalinenok va deveni noul copreședinte al Comisiei Unificate de Control (CUC) din partea regiunii transnistrene. Un decret în acest sens a fost semnat de liderul de facto de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski. Kalinenok îl va înlocui în această funcție pe Oleg Beliakov.

Vadim Krasnoselski a menționat pe rețelele de socializare că Beliakov demisionează din proprie inițiativă.

Luptător-apărător, reprezentant al forțelor de ordine, diplomat pacificator — astăzi el este eliberat din funcția de copreședinte al Comisiei Unificate de Control din partea Transnistriei, din proprie inițiativă, dar rămâne un exemplu de cetățean și patriot. Îți mulțumesc pentru serviciu”, a spus Krasnoselski.

Menționăm că noul copreședinte CUC din partea Tiraspolului, Constantin Kalinenok, a fost anterior șef de direcție în cadrul „ministerului de Interne” nerecunoscut al regiunii și a condus secretariatul așa-zisului „Consiliu de Securitate” local. Kalinenok participă la Operațiunea de Menținere a Păcii din 2006 și face parte din delegația CUC a regiunii transnistrene.

***

Comisia Unificată de Control este o forță tri-laterală de menținere a păcii și o structură de comandament militar comună formată din trimiși ai Republicii Moldova, regiunii transnistrene și Rusiei, care activează în Zona de Securitate de pe Nistru.

Principala sarcină a delegației Republicii Moldova în cadrul CUC este organizarea monitorizării situației din Zona de Securitate și adoptarea, pe baza consensului părților, a deciziilor preventive menite să asigure menținerea păcii și a ordinii publice în cadrul procesului de pacificare.

Nu mai sunt articole de afișat.
0
Sondaj standard

Ți-a plăcut pluginul nostru?

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: