Zece șoferi prinși beți la volan timp de 24 de ore. Un bărbat din Comrat a refuzat testul de alcoolemie (VIDEO)
Full Article 2 minutes read

Zece șoferi prinși beți la volan timp de 24 de ore. Un bărbat din Comrat a refuzat testul de alcoolemie (VIDEO)

10 șoferi au fost surprinși la volan în stare de ebrietate de oamenii legii, în ultimele 24 de ore. 6 dintre ei conduceau în stare de ebrietate avansată. La Comrat, un șofer aflat în mod vizibil sub influența alcoolului a refuzat să fie testat, iar pasagera sa a devenit agresivă față de polițiști. 

În seara de 21 septembrie, oamenii legii au fost alertați de o persoană care a sunat la 112 și a anunțat că șoferul unui Opel s-ar afla in stare de ebrietate la volan și prezintă pericol în trafic. Polițiștii Direcției de patrulare Sud au stopat, în scurt timp, mașina respectivă. La volan se afla un bărbat de 44 de ani, locuitor al municipiului Comrat. Acesta ar fi fost în stare de ebrietate, însă a refuzat testarea alcoolscopică. O femeie care îl însoțea a încercat să îi îndepărteze pe polițiști.

Amintim că șoferii care refuză să fie testați alcoolscopic, pentru a stabili gradul de alcoolemie, sunt documentați penal. Pe 20 septembrie, Procuratura Generală a propus o modificare legislativă, care ar urma să contribuie la scăderea numărului de cazuri în care șoferii urcă la volan după ce au consumat alcool. Potrivit inițiativei, șoferii care au urcat beți sau drogați la volan și au produs un accident rutier soldat cu urmări grave pentru viața sau sănătatea persoanei, vor fi trași la răspundere penală. În celelalte cazuri, în lipsa unor consecințe grave, persoanele vor fi atrase la răspundere contravențională și privarea de dreptul de conduce mijloace de transport de la 6 luni până la 3 ani. De asemenea, agenților de patrulare le-ar putea fi interzisă oprirea nejustificată a șoferilor.

 

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: