Un șomer din Rezina, reținut în dosarul privind acordarea gradelor de dizabilitate. Riscă până la 7 ani de închisoare
Full Article 2 minutes read

Un șomer din Rezina, reținut în dosarul privind acordarea gradelor de dizabilitate. Riscă până la 7 ani de închisoare

Un şomer din Rezina a fost reţinut în cadrul dosarelor care vizează schema de corupţie privind acordarea gradelor de dizabilitate. Acesta ar fi implicat în peste 30 de episoade în care ar fi intermediat darea de mită funcţionarilor de la oficiul local Rezina al Consiliului Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă.

Potrivit Centrului Național Anticorupție, bărbatul ar fi cerut de la persoane, care şi-au pierdut capacitatea de muncă, sume care porneau de la 7000 de lei pentru a le ajuta să obţină confirmarea sau reconfirmarea gradelor de dizabilitate.

Bănuitul a fost reţinut în seara zilei de 8 septembrie şi plasat în izolatorul CNA pentru 72 de ore. Pe numele acestuia a fost iniţiat un dosar penal pentru trafic de influență. Dacă va fi găsit vinovat, individul riscă până la 7 ani de închisoare.

Amintim că, la finele lunii august, CNA şi procurorii au efectuat percheziţii la Consiliul Național pentru Determinarea Dizabilității și Capacității de Muncă şi la oficiul Rezina pentru a documenta o schemă de corupţie, organizată de mai mulţi medici-experţi şi intermediari.

În urma descinderilor, şase persoane au fost reţinute, iar în prezent toate sunt arestate preventiv. Două dintre ele se află la Penitenciarul 13, altele patru persoane au fost plasate în arest la domiciliu prin decizia instanţei de judecată.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: