„Un subiect aparte a fost modul în care UE poate contribui la dezvoltarea locală”. Maia Sandu a avut o întrevedere cu Președintele Parlamentului European
Full Article 2 minutes read

„Un subiect aparte a fost modul în care UE poate contribui la dezvoltarea locală”. Maia Sandu a avut o întrevedere cu Președintele Parlamentului European

Maia Sandu a avut o întrevedere cu Președintele Parlamentului European. Despre aceasta președintele a anunțat într-o postare pe pagina sa de Facebook, unde a scris că speră ca dialogul pe care l-au avut și aprofundarea cooperării să aducă pe viitor beneficii reale pentru cetățenii țării noastre.

„Astăzi am avut o întrevedere cu Președintele Parlamentului European, David Sassoli, căruia i-am mulțumit pentru susținerea constantă a Republicii Moldova și a parcursului nostru european. Parlamentul European s-a aflat mereu alături de Republica Moldova, iar parlamentarii europeni au fost susținători constanți ai proceselor democratice din țara noastră. Membrii forului legislativ al UE au promovat timp de mai mulți ani, de o manieră consecventă, o politică mai ambițioasă față de Republica Moldova și au sprijinit pe cale diplomatică, dar și prin ajutor financiar lupta împotriva corupției și consolidarea statului de drept,” a scris Sandu.

În discuție, președintele Republicii Moldova a subliniat prioritățile mandatului său în funcția de președinte – în special, lupta împotriva corupției, accelerarea accesului la vaccinul anti-Covid-19 pentru medici și lucrătorii medicali din prima linie, obținerea unui sprijin pentru agricultorii noștri afectați de secetă și pentru întreprinderile mici și mijlocii.

„Un subiect aparte a fost modul în care UE poate contribui la dezvoltarea locală, și anume prin susținerea programelor la nivel de comunități”, a mai menționat președinta.

Totodată, potrivit Maiei Sandu, oficialii au abordat și evoluțiile politice interne, reformele planificate și oportunitățile de colaborare cu Parlamentul European pe dimensiunea parlamentară.

„Sper ca dialogul nostru și aprofundarea cooperării noastre să aducă și pe viitor beneficii reale pentru cetățenii noștri”, a conchis Maia Sandu.

x
x

Spelling error report

The following text will be sent to our editors: